PRVAKI HELIOS ALPE ADRIA CUP

Košarkarji Zlatoroga so v finalni tekmi pokala Helios Alpe Adria cup na Dunaju, proti ekipi Levice zabeležili zmago z 79:89 in osvojili mednarodni pokal. Zlatorog je tako postal najuspešnejši klub v zgodovini tega tekmovanja. V vseh sezonah je nastopal v polfinalu, bil dvakrat v finalu in pokal enkrat osvojil.

Napeto srečanje so bolje odprli Laščani in povedli za pet točk, a kmalu so se prebudili tudi Slovaki in prevzeli pobudo. Vodili so večino prvega polčasa. Ob glavnem odmoru je na semaforju pisalo  41:37.

V tretji četrtini se je pričel srditi boj za lovoriko. Najprej so po vsega šestih sekundah Laščani prišli na samo točko zaostanka in v dodatnem napadu ponovno povedli. A Levice so hitro ponovno prevzele pobudo in vodile do zadnjih dveh minut četrtine, ko se je pričel šov Laščanov. Z delnim rezultatom 17:0 so zaostanek šestih točk pretopili v prednost z plus enajst. Do konca tekme so z uspešno izvedenimi prostimi meti nadzoroval rezultat in se na koncu zasluženo veselili osvojitve pokala Helios Alpe Adria cup.

 

Final Helios Alpe Adria cup

Levice : Zlatorog 79:89 (23:21,18:16, 13:25, 25:27)

Strelci: Vodiškar 3, Maček 8, Thomas 18, Ledl, Zadnik 2, Barič 18, Lisica, Polutak 6, Durnik 9, Popović 18, Miljković 7, Grdadolnik

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email