Proti Hopsom po deseto zmago v sezoni

Zlatorog Laško, ki je z izkupičkom 9-1 prvouvrščena ekipa lestvice Lige Nova KBM, se bo v petek podal na venomer neugodno gostovanje na Polzelo. Tekma 11. kola državnega prvenstva proti tamkajšnjim Hopsom se bo začela ob 18.45, v živo pa jo bo mogoče spremljati preko spletnega prenosa na kzs.si in na Šport TV 2.

POVEZAVA DO SPLETNEGA PRENOSA

 

Moštvo Boštjana Kuharja s šestimi zmagami, zadnjo je doseglo proti Portorožu (112:82), zaseda trenutno peto mesto na lestvici. Jakob Čebašek (200 cm, 1991) je s povprečno devetimi skoki na tekmo najboljši skakalec svoje ekipe, obenem pa je pri tem elementu igre tudi najuspešnejši košarkar med prvoligaško druščino. Tudi po številu doseženih točk prednjači Čebašek, ki jih povprečno dosega 15,7, s 15,2 točkama pa mu sledi branilec Alen Hodžić (191 cm, 1992). Največ podaj, povprečno štiri na tekmo, pri Hopsih prispeva Žan Kosič (186 cm, 1993).

Aleš Pipan na tekmi ne bo mogel računati na mladega upa Dina Kobića, ki isti dan v Turčiji z reprezentanco Bosne in Hercegovine začenja nastope na evropskem prvenstvu do 18 let.

 

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
”Prvo polovico prvega dela Lige Nova KBM bi radi zaključili ritmu
 zadnjih tekem. Obračun ne bo lahek, saj so Polzelani v tej sezoni že dokazali, da so dobra ekipa, zlasti na domačem igrišču. Menim, da bosta ključ do uspeha dobra obramba in skok pod obema obročema.”

Ibrahim Mulaomerović, košarkar Zlatoroga Laškega:
“Na tekmo se pripravljamo po najboljših močeh. Na Polzelo se podajamo z željo po novi zmagi, s katero bi nadaljevali naš uspešen niz.”

LIGA NOVA KBM, 11. KOLO:

Petek, 16. decembra, ob 18.45:
HOPSI POLZELA : ZLATOROG LAŠKO (prenos na kzs.si in Šport TV 2)

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email