Poraz po podaljšku

Košarkarji Zlatoroga so v 5. kolu lige Nova KBM gostovali v Rogaški Slatini.

Srečanje se je pričelo dokaj izenačeno. Laščani so povedli za tri točke, a so jih domačini hitro ujeli. Ob koncu prve četrtine so pobudo ponovno prevzeli Laščani, ki prednosti niso izpustili tudi celotno drugo četrtino. V zadnjih minutah druge četrtine so si Laščani priigrali visoko prednost in na polčas odšli z rezultatom 36:49.

Ob začetku drugega polčasa so Laščani pobegnili že na osemnajst točk prednosti, nato pa se je začel lov domačinov. Pred zadnjo četrtino so se približali na vsega sedem točk razlike. V zadnji četrtini so igralci Rogaške celo povedli, a hitro so odgovorili tudi Laščani. Petinštirideset sekund do konca srečanja so Laščani po zadetih prostih metih Urbana Durnika povedli za tri točke, a v naslednjem napadu prejeli trojko Davisa, njegovo prvo sploh. Zadnji napad v rednem delu je pripadel Laščanom vendar Nejc Barič žal ni bil uspešen.

Podaljšek nam je ponovno postregel z izenačenim dvobojem, a so večino časa bili vseeno v prednosti prav Laščani. V zadnji minuti podaljška je bil Miha Lapornik neuspešen pri metu za plus štiri točke, na drugi strani pa je trojko ponovno zadel Davis in prvič v podaljšku povedel Rogaško v vodstvo. Zadnji napad je ponovno pripadel Laščanom vendar je met za zmago zgrešil Uroš Zadnik.

 

Rogaška : Zlatorog 90:89 (19:24, 17:25, 22:16, 22:15, 10:9)

Strelci: Vodiškar, Kusovac 21, Zadnik 3, Medvešek, Barič 11, Lisica, Polutak 3, Durnik 23 (10 skokov), Lapornik 22, Miljković 4, Grdadolnik 2

 

Aleš Pipan: “Čestitke Rogaški za zmago. Imeli smo priložnost za zmago dokler smo igrali kot ekipa. Ko so posamezniki začeli igrati neke sisteme, ki jih ne poznamo, se je krivulja obrnila navzdol. Rogaška je imela ob koncu več sreče in zmagala.”

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email