Po prvem dnevu v Plznu obe ekipi še neporaženi

V ponedeljek 26.12.2016 smo se z ekipama U13 in U14 odpravili na mednarodni turnir v Češko mesto Plzen. Na ta turnir nas vežejo lepi spomini, zato smo se tudi letos odločili, da se ga udeležimo. Takšen turnir je vedno dobrodošel za primerjavo z drugimi državami in uigravanje gibanj za nadaljevanje zelo naporne sezone.

Ob 23:30 smo se odpravili iz Celja in pot nadaljevali proti Šentjurju, kjer smo sproti pobrali še ekipo Tajfuna. Ko smo napolnili avtobus smo se lahko udobno namestili in začeli pot proti našemu cilju. Fantje so hitro zaspali šofer pa je vozil zelo hitro in po napornih 8 urah smo le prišli na naš cilj. Najprej smo morali prijaviti obe ekipi in dobiti vso potrebno dokumentacijo, nato pa smo se odpravili proti našemu hostlu kjer smo na hitro pustili svoje kovčke in prtljago saj je ekipo U13 že ob 10:50 čakala prva tekma.

Tekmec na prvi tekmi je bila ekipa SKB Rokycany. Začetek tekme je bil zelo zaspan saj se je našim fantom poznala dolga pot in pa veliko neprespanih kilometrov. Nekaj zgrešenih polaganj in napak v obrambi je dopustil, da je nasprotna ekipa po koncu prve četrtine zaostajala samo 2 točki. Nato pa se je naš stroj ogrel in v drugi četrtini nasprotniku ni dopustil niti točke. Tudi v tretji četrtini se je nadaljevala podobna igra. Prednost je hitro narastla in tako so nekaj minut za dokazovanje dobili tudi najmlajši. Rezultat na koncu tekme pa 52:20 za naše fante. Več kot zaslužena zmaga in led je bil prebit.

KK ZLATOROG: KK SKB ROKYCANY 52:20 (12:10,20:0,10:2,10:8)

ZLATOROG: BAŠ 2, MINIČ, KOVAČ 4, GARTNER 12, BROD, ČATER, DJURIČIČ DAVID, DJURIČIČ LUKA 12, KERIN, MUMELJ 4, VLAOVIĆ 4, MAVRIČ 2, ANTEŠEVIČ, STUPAN 2, PIRŠ 10

Po tekmi smo odšli na ogled tekem potencialnih nasprotnikov. Vmes je bilo še nekaj časa za druženje in zabavo. Ogledali smo si 2 tekmi nato pa je svojo prvo tekmo dočakala tudi ekipa  U14. Nasprotnik pa našemu klubu dobro znana Avstrijska ekipa KLOSTERNENBURG. Tudi na tej tekmi so naši fantje začeli malce zaspano in so potrebovali nekaj časa, da so se ogreli in začeli igrati tako kot znajo. Prvo četrtino je tako dobila Avstrijska ekipa vendar so bili naši fantje zelo blizu. Tudi druga četrtina je bila podobna kot prva in tudi to so dobili nasprotniki. Razlika ob polčasu je znašala 5 točk.

V drugem polčasu pa je ekipa pokazala svoj pravi obraz. Agresivna obramba, skok v napadu in odlični prodori so tehtnico nagnili na našo stran. Tako so fantje zaostanek hitro spremenili v prednost. Takrat se je zbudila tudi ekipa U13, ki je ob parketu spremljala tekmo. Z svojim navijanjem so pripomogli k boljši igri svojih ekipnih kolegov.  V zadnji četrtini pa so nato dokončno strli odpor nasprotnika in na koncu zasluženo slavili za 10 točk.

KK ZLATOROG: BASKET D. KLOSTERNENBURG 36:26 (4:6,7:8,9:4,16:8)

Ko sta obe ekipi prebili led na turnirju smo spet imeli nekaj pavze pred naslednjima tekmama. Ogledali smo si tekmo nasprotnikov v skupini ekipe U13 in tekmo prijateljev iz Šentjurja.

Ob 18:50 pa sta obe ekipi istočasno stopili na parket. Ekipa U13 je igrala proti ekipi KK Opava ekipa U14 pa proti BŠ Tčeri Praha. Ekipa U13 je že na samem začetku pokazala kdo je gospodar na igrišču in od začetka do konca nadzorovala srečanje. Spet so vsi igralci dobili veliko časa za dokazovanje. Manjkalo ni niti veliko lepih potez in akcij, ki so si zaslužile aplavz publike. Končni rezultat je bil 55:21

KK ZLATOROG: KK OPAVA 55:21 (14:2,17:13,8:4,16:2)

ZLATOROG: BAŠ 4, MINIČ, KOVAČ, BROD, ČATER 2, DJURIČIČ LUKA 11, DJURIČIČ DAVID 6, KERIN, MUMELJ, VLAOVIĆ, MAVRIČ 4, ANTEŠEVIČ, STUPAN 12, PIRŠ

 

Ekipa U14 pa ni imela tako lahkega dela. Tekma je bila skozi celotno tekmo zelo izenačena. Naši fantje so prvo četrtino sicer izgubili vendar so takoj odgovorili in do polčasa prešli v prednost. V tretji četrtini je prišlo do majhnega padca v igri vendar so naši fantje vseeno uspeli premagati težkega nasprotnika iz Prage.

KK ZLATOROG: BŠ TČERI PRAHA 41:38 (7:9,18:9,6:13,10:7)

Obe ekipi tako po 2 odigranih krogih zasedata prvo mesto v svojih skupinah in jutri bomo čakali kateri bodo naši nasprotniki. Po dveh napornih tekmah pa je nato sledila zaslužena večerja kjer smo si spet povrnili izgubljene moči.

Za zaključek večera smo odšli še na slavnostno otvoritev turnirja kjer je bila predstavitev vseh ekip. Nato pa seveda v naše domovanje kjer smo zaključili zelo uspešen dan. Fantje si zaslužijo počitek jutri pa ekipo U14 že navsezgodaj in sicer ob 8 uri že čaka nova tekma.

Toliko o prvem dnevu našega obiska mednarodnega turnirja. Kaj pa sej bo dogajalo skozi celoten turnir pa lahko spremljate na naši spletni strani in na facebooku.

 

Fotogalerije najdete na našem Facebooku.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email