PO PODALJŠKU ZA LAS PREKRATKI

Košarkarji Zlatoroga so v drugem kolu Lige Nova KBM gostovali v Šentjurju.

Lepo obiskana dvorana OŠ Hruševec v Šentjurju je bila priča zanimivem obračunu. Tekmo so bolje pričeli košarkarji Zlatoroga, ki so vodili vse do zadnjih sekund četrtine, ko so domačini uspeli izenačiti. V drugi četrtini je sledil padec Laščanov kar so domačini na krilih domačih navijačev izkoristili in do polčasa prešli v vodstvo devetih točk.

Tudi tretja četrtina se je nadaljevala po željah domačinov, ki so povedli za petnajst točk. Potem pa so, kot v prejšnjem kolu na Polzeli, Laščani pričeli lov. Ponovno so pokazali srčnost in borbenost ter domačine ujeli ter izsilili podaljšek.

V podaljšku varovanci Chrisa Thomasa niso imeli sreče. Vedno ko so ujeli priključek z domačini so se le ti nekako ponovno oddaljili in zmaga je ostala v Šentjurju.

Najboljša posameznika sta bila Nejc Barič (28 točk, 5 podaj) in Cleveland Thomas (19 točk, 6 skokov, 6 podaj).

Šentjur : Zlatorog Laško

77:71 (19:19, 17:8, 14:15, 13:21, 14:8)

Zlatorog: Vodiškar, Ivšek, Thomas 19, Rojc, Barič 28, Lipovšek, Glavan, Kellner, Grdadlnik 3, Miljković 4, Lindsey 12, Gant 5.

 

Chris Thomas: “Smo mlada ekipa, ki še potrebuje konstantnost. Vse to je del procesa v katerega vlagamo ves trud. Smo zelo dobra ekipa, ki bo konkurenčna vsako tekmo in katero vodi najboljši organizator igre v ligi.”

 

V naslednjem kolu naši košarkarji gostujejo v Kopru. Tekma bo na sporedu v Dvorani Bonifika, v sovboto 27. oktobra ob 13.00

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email