Po 9-ih izenačenjih padel še Šenčur

Na pomembni tekmi Zlatoroga in Šenčurja je zmaga ostala doma, zaključilo se je z 79:74. Laščani so s sedmo zaporedno zmago tako še bližje ligi za prvaka. V Treh lilijah sta obe ekipi priakazali pravi košarkarski dvoboj, ki so ga na koncu po uspešni trojki Braneta Đekića ter prostima metoma Danijela Vujasinovića v precej ogorčenem boju dobili domači košarkarji. Srečanje je bilo kar devetkrat izenačeno, odločale pa so malenkosti.

“Za nas je bila to izredno pomembna tekma, kar se je opazilo tudi v naši igri. V igri smo prikazali dva različna polčasa. V prvem smo napravili preveč napak, zgrešili preveč metov, slabo zapirali prostor pod svojim obročem in slabo skakali. Očitno so bili igralci pod pritiskom nujnosti zmage. Ob tem smo nasprotnikom, ki so izkušena ekipa, dovolili, da se razigrajo. Takšne ekipe znajo kaznovati vsako napako in to se je v prvih 20 minutah te tekme tudi dogajalo, zato je ta del tekme zasluženo pripadel Šenčurjanom. V drugem polčasu je bila slika povsem drugačna. Res dobro smo zaigrali v obrambi, posledično pa je stekel tudi napad. Uspelo nam je ustvariti nekaj protinapadov, bolje smo skakali in prejeli le 29 točk. Mislim, da so to ključni razlogi za naš uspeh.”

V naslednjem, 15. krogu je Zlatorog prost, bo pa zato že v torek, 9. februarja, igral tekmo Pokala Alpe Adria. Pipanova četa bo gostovala pri slovški ekipi Levicki Patrioti.

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email