Odziv KK Zlatorog na odločitev Lige ABA

Po odločitvi skupščine Lige ABA, da Slovenijo zastopajo državni prvak Helios Suns, drugouvrščena Krka in četrtouvrščena Union Olimpija, Košarkarski klub Zlatorog podaja svoje stališče.

Z vsem spoštovanjem do ljubljanskega kluba ter njegovih dozdajšnjih uspehov, delovanje Lige ABA v tem primeru ni v skladu z doseženimi rezultati v minuli sezoni Lige Nova KBM, v kateri je Zlatorog igral v finalu in tekmovanje končal na tretjem mestu, torej enega pred Unionom Olimpijo, ki jo je v polfinalu tudi ugnal z 2:1.

Košarkarski klub Zlatorog, eden izmed najbolj stabilnih slovenskih klubov z dolgoletno tradicijo, ki je v zadnjih letih še izboljšal delovanje ter še večjo pozornost namenil kakovostnemu delu z mladimi, je zelo zainteresiran za igranje v Ligi ABA v prihodnjih sezonah, morda že v naslednji. Kljub temu, da je to pogojeno s finančno situacijo in sponzorskimi sredstvi, klub bi moral za igranje v regionalni ligi namreč povečati proračun, zaradi česar morda nastopa v ligi ne bi mogel potrditi, smo mnenja, da bi moralo vodstvo skupščine Lige ABA najprej upoštevati dosežene rezultate, nato pa šele vse ostale dejavnike za določanje ekip v tekmovanju.

Glede na to, da slovenske klube v Ligi ABA potrjuje Košarkarska zveza Slovenije, menimo, da bi morala v tem primeru ščititi interes KK Zlatorog ter s tem Lige Nova KBM, ki lahko s takimi odločitvami znova izgubi na kredibilnosti.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email