Naslednji tekmeci v Pokalu Spar bodo Šentjurčani

Na Košarkarski zvezi Slovenije so opravili žreb pred 4. krogom Pokala Spar. Izmed možnih tekmecev je ples kroglic košarkarjem Zlatoroga dodelil enega najbolj zahtevnih tekmecev. Za preboj v naslednji del tekmovanja se bodo Laščani pomerili z moštvom Tajfuna iz Šentjurja.

Okoli dokončnih terminov tekem se bosta ekipi uskladili v kratkem. Sprva predvidene termine tekem med tednom so prekrižale obveznosti moštev v Ligi Nova KBM ter Tajfuna v Pokalu Sixt Alpe Adria.

Zlatorog in Tajfun sta se v tej sezoni že srečala. To je bilo pred dobrim mesecem dni v 3. kolu Lige Nova KBM. V Laškem je domače moštvo slavilo zmago s 85:59. V tem času je v šentjurskem prvoligašu prišlo do kar nekaj sprememb. Na trenerski stolček je sedel nekdanji slovenski reprezentant Jurica Golemac, ekipo pa sta okrepila nekdanja člana Zlatoroga Jaka Brodnik (203 cm, 1992) in Daniel Vujasinović (184 cm, 1989). Tajfun v Ligi Nova KBM trenutno zaseda predzadnje 11. mesto. Enak izkupiček (1-6) premoreta tudi zasedbi LTH Castingsa in Term Olimia iz Podčetrtka, eno zmago je ob tekmi več dosegel tudi Portorož. Šentjurčani so svojo edino zmago v državnem prvenstvu dosegli proti Krki, ki so jo doma ugnali s 75:72. Sezone niso uspešno začeli niti v Pokalu Sixt Alpe Adria, kjer so tesno izgubili vse tri tekme. Do novega obračuna z Laščani so se prebili prek Podčetrtanov, ki so jih z dvema zmagama (56:55 in 61:54) izločili v 3. krogu.

POKAL SPAR, 4. KROG:

TAJFUN : ZLATOROG LAŠKO
Termina tekem še nista znana.

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email