Na zmago in s tem polfinale DP!

Košarkarji Zlatoroga iz Laškega bodo v soboto ob 18.00 v dvorani Tri lilije odigrali zadnjo tekmo drugega dela sezone Lige NKBM za prvaka. V Laško prihajajo Hopsi s Polzele, izbranci Aleša Pipana pa za uvrstitev v polfinale potrebujejo zmago.

Za zadnji dve mesti med najboljšimi štirimi ekipami v Sloveniji se potegujejo tri ekipe – Union Olimpija, Zlatorog Laško in Hopsi Polzela. Vsa tri moštva imajo trenutno štiri zmage in pet porazov, za zdaj pa so najbližje polfinalu Ljubljančani in Laščani.

Zlatorog Laško za zanesljivo uvrstitev v polfinale potrebuje zmago proti Hopsem. Veliko je tudi v rokah ostalih moštev.

Če Zlatorog na zadnji tekmi drugega dela izgubi, Krka pa premaga Union Olimpijo, v polfinale napredujeta ekipi iz Laškega in Polzele. V primeru zmage Laščanov nad Hopsi in zmajev nad Novomeščani, si vstopnici priborita Zlatorog in Union Olimpija. Državni podprvaki se med štiri ne uvrstijo zgolj v primeru, da izgubijo proti Hopsem, hkrati pa Union Olimpija premaga Krko.

Mesto v polfinalu bi si Laščani lahko zagotovili že na tekmi devetega kola Lige za prvaka, na gostovanju v ljubljanski Hali Tivoli, a je bila po izjemnem boju in napeti končnici, Union Olimpija boljša z 88:87. V izdihljajih tekme je imel priložnost za met za zmago Nejc Barič, toda v gneči pod obročem žoga po polaganju ni našla poti do cilja.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Pred nami je še zadnje kolo Lige Nova KBM za prvaka. Tekmo s Hopsi želimo odigrati zavzeto in zbrano skozi celotno srečanje, v dvoboj pa vstopamo z le enim samim ciljem – uvrstitev v polfinale državnega prvenstva.”

Miloš Miljković, igralec Zlatoroga Laškega:
“Na koncu se je vse izšlo tako, da v zadnjem kolu drugega dela državnega prvenstva, sami odločali o svoji usodi. Ves trud celotne sezone bo odvisen od ene same tekme, na kateri preprosto moramo zmagati, če se želimo uvrstiti v polfinale.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 10. KOLO

Sobota, 29. april, ob 18.00:

ZLATOROG LAŠKO : HOPSI POLZELA

LESTVICA LIGE NOVA KBM ZA PRVAKA:

1. Krka 8/1 17
2. Rogaška 7/2 16
3. Union Olimpija 4/5 13
4. Zlatorog Laško 4/5 13
5. Hopsi Polzela 4/5 13
6. Helios Suns 0/9 9
Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email