Na Primorsko po petnajsto zmago

Po več kot tednu dni odmora bodo košarkarji Zlatoroga v nedeljo ob 17.00 znova stopili na parket v Ligi Nova KBM. V Kopru se bodo izbranci Aleša Pipana na tekmi 19. kola udarili z zasedbo Sixt Primorske. Dvoboj bo potekal v športni dvorani Osnovne šole Koper.

Obe moštvi v nedeljsko tekmo vstopata z nizom dveh zaporednih zmag. Primorski Tigri so 11. februarja v gosteh premagali Helios Suns (65:49), slovenski podprvaki pa so istega dne doma visoko, z 89:63, ugnali škofjeloški LTH Castings.

Ekipi sta se v tej sezoni trikrat že pomerili. Dvakrat se je to zgodilo v Pokalu Sixt Alpe Adria, v katerem so dve zanesljivi zmagi vknjižili Laščani, zadnji dvoboj med obema ekipama pa je bil v 8. kolu Lige Nova KBM (zmaga Zlatoroga s 94:77).

V minulem tednu so košarkarji Zlatoroga doživeli dva poraza. V soboto so najprej v Domžalah klonili na polfinalni tekmi Pokala Spar proti Union Olimpiji (49:67), v sredo pa so morali Laščani v polfinalu Pokala Sixt Alpe Adria na Slovaškem priznati premoč ekipi MBK Rieker COM-therm, ki je bila boljša z 80:68. Laščani so veliko bolj uspešni v Ligi Nova KBM, saj so zmago slavili na treh od zadnjih štirih tekem.

V Kopru bomo lahko na delu videli kar tri od štirih najboljših strelcev Lige Nova KBM v tej sezoni, dva pa lahko najdemo v vrstah Zlatoroga. To sta Igor Tratnik, s povprečjem 17,4 točke na tekmo drugi najbolj učinkoviti igralec državnega prvenstva, ter Jan Špan, ki je s povprečjem 15,8 točke na četrtem mestu. Najboljši strelec Lige Nova KBM je Duda Sanadze, ki za Sixt Primorsko v povprečju dosega 17,6 točke.

Nedeljska tekma bo imela tudi dobrodelno noto. Košarkarski klub Sixt Primorska bo v športni dvorani OŠ Koper zbiral hrano, igrače, pripomočke za nego, ovratnice in druge pripomočke za pse in mačke Obalnega zavetišča. Vsak, ki bo na kakršenkoli način prispeval za dobrobit živali zavetišča v Dvorih pri Sv. Antonu, bo prejel brezplačno vstopnico za ogled dvoboja.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
”Pred nami je tekma 19. kola Lige Nova KBM proti Sixt Primorski. Na dvoboj se bomo pripravili kot na vsako drugo. V Laško se želimo vrniti s 15. zmago v sezoni in novima dvema točkama. Moštvo Sixt Primorske je izjemno nevarno, saj še vedno lovi mesto v Ligi za prvaka, mi pa si želimo v zadnjih štirih kolih rednega dela sezone zagotoviti čim boljše izhodišče pred odločilnimi boji.”

Dino Kobić, košarkar Zlatoroga Laško:
”V tej sezoni smo Sixt Primorsko trikrat že premagali, to pa si želimo ponoviti tudi na nedeljski tekmi v Kopru. V naši ekipi vlada odlično vzdušje. Na Obalo gremo po novo zmago v Ligi Nova KBM!”

LIGA NOVA KBM, 19. KOLO

Nedelja, 26. februar, ob 17.00:
SIXT PRIMORSKA : ZLATOROG LAŠKO

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email