Laščani četrtfinale prvenstva začeli z zmago

Članski košarkarji so na pri četrtfinalni tekmi Lige Nova KBM z 98:86 ugnali LTH Castings in povedli z 1:0 v zmagah. Najboljša strelca pri domačih sta bila Jamar Abrams s 26 in Miha Vašl s 25 točkami. Povratna tekma bo na sporedu v nedeljo, ob 19.00, v Škofji Loki.

LIGA NOVA KBM, ČETRTFINALE, 1. TEKMA:

ZLATOROG LAŠKO : LTH CASTINGS 98:86 (33:20, 22:25, 22:23, 21:18)
Zlatorog:
Jurak 11 (1:4), Booker 15 (4:4), Vašl 25 (2:2), Abrams 26 (3:3), Vujasinović 1 (1:2), Barič 5, Jeftić 5, Krušič 5 (3:4), Čebašek 5.

LTH Castings: Čančar 14 (5:7), Abramovič 23, Akodo 14 (1:1), Radulović 15 (1:4), Morina 10 (1:2), Rebec 4 (0:1), Sajevic 3 (1:2), Čajič 3.

STATISTIKA

Povratna tekma, nedelja, 15. amaja, ob 18.00:
LTH CASTINGS : ZLATOROG LAŠKO

Morebitna tretja tekma, torek, 17. maja:
ZLATOROG LAŠKO : LTH CASTINGS

Laški košarkarji so v domači dvorani Tri lilije upravičili vlogo favoritov proti LTH Castingsu in prišli do prve četrtfinalne zmage. Do napredovanje v polfinale jim manjka še en uspeh, tega bodo lovili v nedeljo, ob 18.00, v Škofji Loki.

Varovanci Aleša Pipana so bili v zaostanku le za nekaj trenutkov, pa še to na začetku tekme. Po 5:8 so prevzeli vajeti igre v svoje roke in hitro začeli nabirati točke, prednost je počasi naraščala, tri sekunde pred koncem prve četrtine se je ustavila pri 33:20, takrat je trojko zadel Jamar Abrams. Od Američana je bil v prvi četrtini strelsko še bolj učinkovit Miha Vašl, ki je dosegel 15 točk.

Zlatorog je v nadaljevanju prednost še povišal, sredi četrtine je vodil za 19 točk (41:22), LTH pa je do konca prvega polčasa nekoliko znižal zaostanek. Po dveh minutah drugega polčasa je bilo že 52:55, po treh minutah in 57 sekundah pa je bilo 59:60. Pipanovi fantje so nato strnili vrste in spet nekoliko pobegnili.

Domači razlike v nadaljevanju niso več zapravili, šest minut pred zadnjim zvokom sirene so se Škofjeločani še približali (74:80), a bližje niso zmogli.

IZJAVI PO TEKMI

Aleš Pipan, trener:

“Že v napovedi sem dejal, da nas čaka težka tekma z mlado, ambiciozno ter kakovostno ekipo in to se je tudi zgodilo. Dobro smo odigrali prvi polčas, vodili že z 19 točkami prednosti, a te razlike nismo znali obdržati. Nekoliko smo popustili, naredili nekaj začetniških napak, nonšalantno odigrali par napadov in gostje so to izkoristili, zaradi česar je bila tekma zanimiva in napeta. Kljub vsemu smo rezultat od začetka do konca kontrolirali in mislim, da naša zmaga ni bila pod vprašajem, je pa to dobro opozorilo za nedeljsko tekmo v Škofji Loki. Igrati bomo morali veliko bolje, predvsem v obrambi, ki je nocoj šepala. Obramba je stvar volje in to bodo morali igralci, z dodatno energijo in osredotočenostjo pokazati v nedeljo, da bi že po dveh tekmah končali četrtfinalni niz.”

Miha Vašl:

“Vedeli smo, da bo to za nas težka tekma, saj smo imeli zaradi domače dvorane ter obveze po zmagi določen pritisk. Mlada ekipa LTH Castingsa je neugodna, ki štirinajst dni ni imela tekme in se je lahko dobro pripravila na nas. Najbolj pomembno je to, smo zmagali in v četrtfinalu povedli, v nedeljo pa si želimo ta niz zaključiti.”

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email