Laščani brez finala Pokala Spar

Košarkarji Zlatoroga so morali v Domžalah na uvodni tekmi finalnega turnirja Pokala Spar, priznati premoč Union Olimpiji. Ljubljančani so bili v polfinalu od izbrancev Aleša Pipana boljši s 67:49.

V tekmo so bolje vstopili košarkarji Union Olimpije. Ti so s hitro in agresivno obrambo zelo otežili delo Laščanom, ki so stežka prihajali do zanesljivih zaključkov akcij. Tako so se Ljubljančani po štirih minutah druge četrtine oddaljili na 24:16, a je Nejc Barič ekipo Zlatoroga vrnil v igro z zadetim metom za tri točke, ki je stratega Union Olimpije Gašperja Okorna prisilil v minuto odmora.

Ko je s polaganjem dve točki dodal še Igor Tratnik, je Union Olimpija štiri minute pred zaključkom prvega polčasa vodila le še za tri točke (21:24). Moštvo iz Ljubljane je kljub temu še povedlo z 28:21, toda Laščani so na ta izziv odgovorili z delnim izidom 9:1, piko na i pa je dodal Barič s trojko za izenačenje na 30. točki tik pred iztekom igralnega časa v prvem polčasu.

Tretji del igre je povsem pripadel Union Olimpiji, ki je izkoristila nenatančnost košarkarjev Zlatoroga, ki so v tem delu igre zadeli le štiri mete iz igre in dosegli devet točk. Devetnajstkratni pokalni zmagovalci so si tako pred zadnjo četrtino priigrali 14 točk naskoka (39:53), in čeprav je Zlatorog še zagrozil, ko se je približal na 43:55, je moštvo iz Stožic odgovorilo z nizom osmih zaporednih točk za 20 točk prednosti (63:43), in tekma je bila odločena.

Pri Zlatorogu je največ točk, 16, dosegel Jan Špan, temu pa je dodal še pet skokov. Ramo Rizvić je tekmo zaključil s 14 točkami, sedmimi skoki in tremi podajami, to pa sta bila edina igralca ekipe Zlatoroga, ki sta dosegla dvomestno število točk. Barič je vknjižil osem točk in štiri podaje.

 

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Po tekmi ni kaj veliko reči. Čestitke igralcem Uniona Olimpije in strokovnemu vodstvu za zmago. V drugem polčasu so bili Ljubljančani absolutno boljši tekmec. Prevladovali so v vseh elementih košarkarske igre. Pokazali so več energije in si bolj želeli uspeha. K njemu sta pripomogli tudi večja rotacija igralcev in moč, ki jo imajo na voljo pod košem. Union Olimpija je zasluženo zmagala!”

Jan Špan, košarkar Zlatoroga Laškega:
“Na takšni tekmi se ne moreš zanašati na uspešnost pri metih. Union Olimpija se je izredno borila in v napadu zbrala izredno število skokov. To je bil glavni razlog, da se je tekma končala v korist ljubljanske ekipe.”

 

POKAL SPAR, POLFINALE:

Sobota, 18. februarja:
ZLATOROG LAŠKO : UNION OLIMPIJA 49:67 (11:23, 19:7, 9:23, 10:14)
Zlatorog Laško:
Tratnik 7, Ledl, Krušič 2, Rizvić 14 (7 skokov), Barič 8 (4 podaje), Kobić, Durnik, Tomažič, Miljković 2, Špan 16, Rubinštejn, Mulaomerović.
Union Olimpija: Barbarič 2, Oliver 15 (6 skokov, 4 podaje), Strmčnik, Bubnić 2, Pelko (4 prid. žoge), Milošević 8 (8 skokov), Janković 27 (9 skokov), Jefferson 5, Jurček, Hrovat 8 (8 skokov, 6 podaj, 4 prid. žoge), Janežič.

STATISTIKA

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email