Končno zmaga za Veterane

Košarkarski klub Veterani Zlatorog Laško, ki na 13. svetovnem prvenstvu veteranov zastopa Slovenijo v kategoriji 40+, so na dobri poti, da osvojijo končno deveto mesto, saj so na tekmi proti Grčiji vknjižili svojo prvo zmago. Od krvnikov iz prejšnjega svetovnega prvenstva so bili boljšis 57:44. Da bodo zabeležili čim boljo uvrstitev se bodo morali v preostalih dveh srečanjih močno potruditi in prikazati podobno zrelo igro, kot so jo tokrat v prvem polčasu. V tem delu so s  consko postavitvijo 2:2 in tesnim pokrivanjem grškega najboljšega igralca, kar je odlično opravil Uršič, sicer velik dolžnik iz uvodnih srečanj. Granitno obrambo so dopolnili še Cizej, Sadar in Zor na centrskih pozicijah, hitre napade pa sta uprizarjala Pajnič in Pinter tako, da spretnemu Blagotinšku ni bilo težko uspešno zaključevati v napadu.
V drugem polčasu je bila igra Laščanov nekoliko bolj. Favoriziranim Grkom so dopustili, da so dopustili malce več prostora pod košem, pa tudi natančnost Laščanov je pojenjala. Kljub temu pa je presenetljivi Uršič, poleg obrambnih nalog, uspešno zadeval in je bil glavni jeziček na tehtnici tokratne zmage laških veteranov.
Da je prišla zmaga v pravem trenutku se je razveselil tudi laški trener Lesjak, saj so zmago posvetili prezgodnji smrti njegovega brata, ki je veteranske vrste zapustil pred natančno tremi leti.
S to zmago so Laščani že dosegli zastavljeni cilj, najmanj ponovitev dvanajstega mesta iz predhodnega svetovnega prvenstva v Solunu, že danes pa imajo priložnost, da v boju z moštvom Čila zagotovijo Sloveniji najboljšo moško uvrstitev na prvenstvu. Tudi ta tekma bo predvajana na televiziji, in sicer ob 16.30 po lokalnem času oziroma ob 22.30 po Slovenskem času.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email