Iz izgubljenega položaja do prve zmage v sezoni

Košarkarji Zlatoroga so novo sezono Lige Nova KBM otvorili z lokalnim derbijem proti ekipi Hopsov s Polzele.

V športni dvorani na Polzeli, kjer si je srečanje ogledalo 600 navijačev so bolje v tekmo vstopili košarkarji Zlatoroga in narekovali tempo igre v celotni prvi četrtini, ki so jo dobili z rezultatom 17:24. V drugi četrtini so domačini zaigrali bolje in rezultat preobrnili ter povedli in na glavni odmor odšli s prednostjo dveh točk.

Tudi tretja četrtina se je nadaljevala po notah domačinov, ki so ves čas vodili. In, ko je kazalo, da so že popolnoma onemogočili Laščane, povedli so za 14 točk, se je pričel lov nepopustljivih igralcev Zlatoroga. Do začetka zadnje četrtine so ponovno ujeli priključek s Polzeljani, ter pred zadnjimi desetimi minutami zaostajali zgolj za sedem točk. Ko je v zadnji četrtini že kazalo, da so domačini ujeti, so ti ponovno malce pobegnili, vse do zadnjih sekund tekme. Nejc Barič je prestregel podajo in zaposlil Clevelanda Thomasa, ki pa je neuspešno zaključil polaganje, vendar je odbito žogo v skoku v obroč za podaljšek pospravil Jalen Lindsey.

V podaljšku so od prve minute naprej pobudo prevzeli Lašani in z ekipno in borbeno igro zmagovalca določili, slabih 40 sekund pred koncem srečanja. Končni rezultat je bil 72:77.

Najboljši posamezniki so bili Emani Gant (16 točk, 10 skokov), Cleveland Thomas (14 točk, 10 skokov) in Nejc Barič (15 točk, 6 podaj).

Hopsi Polzela : Zlatorog Laško 72:77 (17:24, 21:12, 19:14, 10:17, 5:10)

Zlatorog: Vodiškar 3, Ivšek, Thomas 14, Rojc 12, Barič 15, Glavan, Kellner, Grdadlnik 4, Horvat, Miljković 3, Lindsey 10, Gant 16.

 

Chris Thomas trener KK Zlatorog Laško: “Neverjetna tekma danes. Odigrali smo borbeno, trdo in nepopustljivo. V večji meri smo v obrambi igrali tako kot želimo. Vsak večer grem mirno spati, ker vem, da je ekipa na igrišču vodena z igralcem kot je Nejc Barič, ki zna potegniti ekipo iz vsakršnih situacij. Malo katera ekipa se po zaostanku 14ih točk bori naprej, mi smo ekipa, ki se. Borimo se in ne popuščamo, ostanemo skupaj kot ekipa in takšen bo Zlatorog to sezono!”

 

Ekipa, ki jo vodi Chris Thomas je pokazala, da se z borbo, željo in podrejanjem ekipi lahko vrneš tudi po visokem zaostanku.

To je bila prva zmaga v novi sezoni Lige Nova KBM. V naslednjem kolu naši košarkarji ponovno gostujejo in ponovno bomo priča lokalnemu derbiju. V soboto 20. oktobra Zlatorog gostuje v Šentjurju.

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email