In še zmaga v Fiba Europe Cup-u!

Košarkarji Zlatoroga so v evropskem pokalu dosegli svojo prvo zmago. V Treh lilijah so s 65:61 premagali nizozemski SPM Shoeters.

Tekmo so odločneje začeli Laščani, ki so najprej povedli in nato vodili vse do 7. minute, ko so jih ujeli NIzozemci na 14:13, a se je prva četrtina po zadetih prostih metih Danijela Vujasinoviča ter še uspešnem metu 5 sekund pred koncem, zaključila z 22:15.

V drugi četrtini so se gostje po trojkah Slagterja Zlatorogu precej približali, v 13, minuti tudi povedli. Ekipi sta se do konca prvega dela izmenjevali v vodstvu, na odmor pa sta odšli s točko prednosti Zlatoroga (35:34).

Tretja četrtina je sicer še ponudila nekaj srce stiskajočih akcij, a so se domačini vedno znova vrnili in gostom niso dovolili, da bi še povedli. Miha Vašl, ki je bil ponovno izjemno strelsko razpoložen je anjprej povišal prednost na plus 10, nato je za 3 zadel še Jamar Abrams in tretja četrtina se je zaključila s 53:42.

Zadnjih deset minut so Den Boschevci začeli bolj zbrano, ukradli nekaj žog in se v 38. minuti po zadetku Leona Willimasa približali na le točko zastanka. Takrat se je zbral Vašl, ponovno uspešno vrgel iz razdalje in povedel ekipo na 63:59. Do konca je minila še napeta minuta, ko je bila Goranu Juraku dosojena osebna napaka in je Wessels zadel oba prosta meta. A so Laščani tokrat pokazali, da so tudi letos prava ekipa in z energično igro prišli do prve zmage v Fibinem evropskem pokalu.

Najboljši strelec je bil s 25 točkami Miha Vašl, z 12 mu je sledil Jamar Abrams.

“Po dolgem času imam na obrazu nasmeh. Igrali smo energično, leprav bomo morali še amrsikaj popraviti, a vseeno smo uspeli premagati ekipo, ki je bila enkrat že boljša od nas,” je bil po tekmi zadovoljen trener Predrag Milović.

Zlatorog: SPM Shoeters 65:61 (22-15, 13-19, 18-8, 12-19)

Zlatorog: Jurak 3, Barič, Jeftić, Lisica, Miklavčič, Maček, Krušič 10, Vašl 25, Abrams 12, Vujasinović 5, Đekić 5, Čebašek 5

SPM: Lietmeijer 4, Bouwknecht, Slagter 11, Willimas 6, Wessels 8, Schilder 2, De Pagter, Adriaans, Akerboom 10, Aarts 6, De Vries, Kravic 14.

Foto: Jaka Teršek

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email