Drugi zaporedni poraz

Tudi šesti krog lige za prvaka za Zlatorog ni bil uspešen. Kljub temu, da je trener Pipan verjel v svoje fante in upal na boljšo predstavo kot v prejšnjem krogu, se to ni zgodilo. Olimpija je bila tokrat, letos prvič, premočan nasprotnik, bilo je 102:78. Ljubljančani so imeli vajeti v rokah praktično celo tekmo, a so Laščanom zadali odločilni udarec v tretji četrtini, ko so ušli gostom že za 20 točk. Najbolje razpoložena Zlatorogova igralca sta bila Nejc Barič, ki je vpisal svoj rekord na članskih tekmah, dosegel je 24 točk, s 23 mu je sledil Jamar Abrams.

Laščane čaka v naslednjem krogu še tretje zaporedno gostovanje, 22. aprila se bodo merili v Rogaški Slatini.

Po porazu z Olimpijo pa imajo izenaeč izkupiček zmag in porazov, zatorej se bo morala ekipa pobrati in ponovno zaigrati z viškom svojih moči, da se bo lahko kosala z vsemi ostalimi udeleženci lige za prvaka.

Union Olimpija: Zlatorog 102:78 (23-14, 25-24, 33-19, 21-21)

Aleš Pipan: Union Olimpija je zasluženo zmagala, pokazala precej več volje in želje po zmagi kot moji fantje. Med tekmo smo prišli v težave z osebnimi napakami. Izgubili smo ritem, igra nam v obrambi ni stekla, premalo smo bili agresivni. Ljubljančani so dosegli preveč lahkih košev, tako da si več kot to, kar se je na koncu zgodilo, nismo niti zaslužili.”

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email