Člani začeli priprave na novo sezono

Članska ekipa Zlatoroga je v dvorani Tri lilije začela priprave na novo sezono, v katero se podaja kot finalist državnega prvenstva.

Po Janu Španu in Nejcu Bariču, ki sta z Zlatorogom pogodbi podpisala pred časom, sta se ekipi iz Laškega vnovič pridružila 27-letni Igor Tratnik, ki je v zeleno-belem dresu igral že v sezoni 2014/15 ter 19-letni Urban Durnik, košarkar v državnem prvenstvu 2015/16 drugouvrščene mladinske ekipe, ki je prav tako že nastopal za člane. Tratnik je s klubom podpisal enoletno pogodbo, Durnik pa triletno.

Igor Tratnik:

“Z veseljem sem se vrnil nazaj k Zlatorogu in upam, da bo rezultat na koncu sezone boljši, kot nazadnje, ko sem bil del ekipe. Prav tako se veselim dela z novim trenerjem ter ekipo, ki je mlada, a njena sestava še ni dokončna.”

Urban Durnik:

“Vesel sem, da se vračam nazaj v Laško in se prav tako zelo veselim dela z Alešem Pipanom. Želim si, da bi še naprej osebno napredoval in upam, da bo ekipa imela dobro sezono.”

Na prvem treningu se je zbralo dvanajst igralcev, med drugim veliko košarkarjev mladinske ekipe, ki se še borijo za mesto v članskem moštvu. Aleš Pipan, ki začenja deseto sezono kot glavni trener Zlatoroga, bo lahko v prvih dneh računal na Nejca Bariča, Urbana Durnika, Mateja Krušiča, Jana Špana, Igorja Tratnika, Reneja Grdadolnika, Dina Kobića, Jernej Ledla, Radeta Lisico, Eneja Miklavčiča, Ibrahima Mulaomerovića ter Tima Tomažiča. Vodstvo kluba in strokovni štab na čelu z Alešem Pipanom še naprej išče košarkarje, s katerimi bi zaokrožili sestavo članske ekipe.

Aleš Pipan, glavni trener:

“Začelo se je pripravljalno obdobje, ki bo do prve prvenstvene tekme trajalo osem tednov. Celotne priprave bomo opravili v Laškem, kjer imamo izjemno dobre pogoje za delo, tako v dvorani, kot na zunanjih terenih. Mislim, da bodo fantje, ki so se zbrali, dali vse od sebe in se utrli na košarkarski zemljevid Slovenije. Ekipa še ni popolna, nekaj igralcev bomo še pripeljali in mislim, da bomo sestavili konkurenčno moštvo, ki bo enakovredna vsem ostalim v Sloveniji.”

Zlatorog bo v novi sezoni igral v Ligi Nova KBM, v kateri je v minuli sezoni osvojil tretje mesto, Pokalu Spar, v katerem se je zavihtel v polfinale, še vedno pa si želi nastopiti tudi v mednarodnem in lani ustanovljenem pokalu Sixt Alpe Adria, ki ga je prav tako, kot državno prvenstvo, končal v finalu.

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email