Tratar, Urbanija in Pirš tudi v naslednji sezoni!
Košarkarske novice
11 julij, 2024 po
Tratar, Urbanija in Pirš tudi v naslednji sezoni!
Dominik

V dresu Zlatoroga ostajajo trije ključni člani


Poleg povratka v 1. SKL je bil ključni cilj lanske sezone uveljavitev mladih domačinov v članski zasedbi in z veseljem sporočamo, da bodo tudi v naslednji sezoni dres Zlatoroga nosili trije ključni mladeniči: Blaž Tratar, Nik Urbanija in Filip Pirš! 

Blaž Tratar je v lanski sezoni v povprečju dosegal 11 točk na tekmo, katerim je dodal po skoraj 7 skokov. Nik Urbanija je dobrim 12 točkam dodal še 4 skoke na tekmo, Filip Pirš pa je 15 točkam dodal še dobre 4 skoke in skoraj 6 asistenc na tekmo, s čimer je bil tudi najboljši podajalec 2. SKL. 

Glavni trener članske ekipe Nejc Kobal:

Filozofija kluba tudi v 1. SKL ostaja enaka: razvoj mladih z dodanimi izkušnjami, ki bodo v pomoč pri razvoju ter dodatek kvalitete pri iskanju zmag. Blaž, Filip in Nik so bili lani izjemno pomemben del te zgodbe in ne dvomim, da bo tako tudi letos. 
1. liga predstavlja velik preskok v kvaliteti, a verjamem, da bodo fantje s svojo posvečenostjo napredovali iz tedna v teden in da Laško v njih že letos dobiva resne košarkarje za igranje na najvišjem državnem nivoju.
Share this post