Hujši poškodbi Klemna Smrekarja in Filipa Simića
Košarkarske novice
15 oktober, 2022 po
Hujši poškodbi Klemna Smrekarja in Filipa Simića
Dominik

V začetku sezone nam je sreča žal obrnila hrbet - že v začetku pripravljalnega obdobja je poškodbo gležnja staknil Jan Maček, ki je bil posledično odsoten večji del priprav, ob koncu priprav pa sta poškodbi staknila tudi Klemen Smrekar in Filip Simić. 

Filip Simić si je na prvem treningu v dresu naše ekipe poškodoval ahilovo tetivo in izkazalo se je, da je poškodba težje narave od začetnih pričakovanj. Ker bo zaradi rehabilitacije odsoten daljše obdobje, bo v dogovoru med klubom in igralcem pogodba prekinjena in Filip sezone žal ne bo nadaljeval v našem dresu. V klubu se mu lepo zahvaljujemo, predvsem pa mu želimo hitro okrevanje in obilo uspehov v nadaljevanju kariere.

Klemen Smrekar je na prijateljskem srečanju proti KK Vrani Vransko v mesecu septembru utrpel poškodbo gležnja, kjer je bila prvotna ocena, da gre za lažjo poškodbo, po dodatnih pregledih pa se je izkazalo, da bo Klemen žal odsoten daljše obdobje - v desnem gležnju si je namreč strgal tri ligamente. Kako dolgo bo okrevanje, za zdaj še ni znano, saj je odvisno od hitrosti celjenja poškodbe - več bo torej znanega v naslednjih tednih. Tudi Klemnu želimo hitro in uspešno rehabilitacijo in uspešno vrnitev na igrišča.

Share this post