22. aprila v Rogaški -19

Ekipi Zlatoroga je na tretjem zaporednem gostovanju uspelo premagati gostitelja, Laščani so bilo danes boljši od Rogaške z 81:62. Kot je že pred tekmo dejal trener Pipan, da bo treba spremeniti razmišljanje, je to fantom uspelo. Pokazali so drug obraz in se dobro odrezali tako v obrambi kot napadu.

V prvi četrtini so bili sicer domačini boljši nasprotnik, vendar so se gostje kmalu zbrali, zlasti v drugem delu druge četrtine, ko so povsem ujeli domačine in jim ves čas dihali za ovratnik. Ko je že izgledalo da bodo domačini dobili polčas je Miha Vašl vzel stvari v svoje roke in v zadnji sekundi uspešno zadel trojko in Zlatorog sploh prvič povedel v vodstvo.

Drugi del so ponovno bolje začeli domačini, a se je razigrala Abrams in povedel Zlatorog v vodstvo s 37:33, vendar sta se ekipi še vedno borili kdo bo koga. V zadnjih desetih minutah so varovanci Aleša Pipana, potem, ko so bili v zadnjih minutah tretje četrtine uspešni v metu ter naredili delni izid 11:0, potem je za tri zadel še Chris Booker, so bili proti koncu še bolj sproščeni. V zadnjih petih minutah so Laščani prednost povišali na dvomestno številko in tako tudi uspeli obdržati.

Aleš Pipan: “Čestitke mojim fantom za zasluženo zmago. Pristop je bil pravi. Odigrali smo zavzeto in osredotočeno od prve do zadnje minute. Če se na tekmo odzovemo tako, potem uspeh ne more izostati.”V naslednjem krogu bo Zlatorog gostil novomeško Krko, tekma bo v petek, 29. aprila.

Zlatorog: Rogaška 62:81 (18-13, 13-19, 15-24, 16-25)

Zlatorog: Jurak 4, Barič 8, Jeftić 3, Lisica, Miklavčič, Booker 11, Krušič 4, Vašl 10, Abrams 17, Vujasinović 4, Đekić 16, Čebašek 4

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email