Zlatorog optimistično začenja boj za polfinale prvenstva

V četrtek, ob 18.00, se v dvorani Tri lilije za Zlatorog Laško začenja četrtfinale Lige Nova KBM, v katerem bo tekmec Laščanov LTH Castings Mercator.

Zeleno-beli iz Laškega, ki si v končnici Lige Nova KBM želijo čim večje podpore domačih ljubiteljev košarke, bodo tekmo začeli v popolni postavi in visoko motivirani, da se po letu 2013 znova uvrstijo med štiri najboljše ekipe državnega prvenstva.

Na poti, ekipe igrajo na dve zmagi, jim bo stala mlada zasedba LTH Castingsa, ki se je v Ligo Nova KBM znova uvrstila pred to sezono, v kateri se je zavihtela na 1. mesto v ligi za obstanek. Ekipi sta se v tej sezoni srečali dvakrat, obakrat pa so zmagali izbranci Aleša Pipana – 90:73 je bilo v 9. kolu na Gorenjskem ter 97:77 v osemnajstem v Laškem.

Vstopnice za ogled tekme, cena posamezne je  5 eurov, bodo na voljo na blagajni dvorane eno uro pred začetkom srečanja. Otroci do petnajstega leta imajo, kot vselej, vstop brezplačen.

Tisti, ki si dvoboja ne boste mogli ogledati v živo, ga boste lahko spremljali prek neposrednega spletnega prenosa na kzs.si TUKAJ ali prek klubskih socialnih omrežij, med katerimi je najnovejši Snapchat profil kkzlatorog, na katerem boste lahko spremljali marsikaj zanimivega.

Povratna tekma bo na sporedu v nedeljo, 15. maja, ob 19.00, v dvorani Poden, v Škofji Loki, morebitna tretja pa v torek, 17. maja, v Laškem.

IZJAVI PRED TEKMO:

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:

“Na četrtkovem srečanju od svojih igralcev pričakujem in tudi zahtevam najvišjo možno osredotočenost in resnost. V četrtfinalnem dvoboju nas čaka mlada škofjeloška ekipa, ki je nikakor ne gre podcenjevati, zato bomo morali pokazati največ kar lahko in igrati na vso moč.”

Goran Jurak, kapetan Zlatoroga Laško:

“Čaka nas prva pomembna tekma v izločilnih bojih Lige Nova KBM proti LTH Castingsu Mercatorju, mladi ekipi, ki nas pričakuje bolj spočita in zelo nevarna. Mi smo popolnoma osredotočeni in zelo spoštljivo gledamo na Škofjeločane, obenem pa si želimo uspešno in čim hitreje zaključit četrtfinalno serijo in se uvrstiti med štiri najboljše.”

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email