Zlatorog odslej močnejši za Jana Špana

antauer, span

Članska ekipa Zlatoroga, ki je v minuli sezoni igrala v finalu Lige Nova KBM in osvojila končno tretje mesto v državnem prvenstvu, je odslej močnejša za Jana Špana. 23-letni košarkar, ki je nazadnje igral za Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo, je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Aleš Antauer, direktor Zlatoroga:

“Jan Špan je bil naša želja že pred leti, nazadnje pa letos spomladi, ko je bil še član Šenčurja Gorenjske gradbene družbe, a se, žal, za sodelovanje nismo uspeli dogovoriti. Gre za odličnega košakarja, ki bo zagotovo pripomogel h kakovosti naše ekipe in bo magnet za naše navijače, tudi zato, ker njegov oče prihaja iz okolice Laškega. Vesel sem, da bo v prihodnji sezoni igral v naše dresu in mu ob tem izrekam dobrodošlico v Treh lilijah.”

Jan Špan, nov košarkar Zlatoroga:

“Zelo sem zadovoljen, da bom v prihodnji sezoni nosil dres Zlatoroga, saj mislim, da je to prava ekipa za nadaljevanje moje kariere. Vselej sem želel igrati za najboljše slovenske klube in Zlatorog je zagotovo eden izmed njih. Klub ima odlično vodstvo ter strokovni štab z Alešem Pipanom na čelu in prepričan sem, da bo sestavil zelo konkurenčno ekipo, zato že komaj čakam začetek priprav in novo sezono.”

Jan Špan (187 cm, 1992) je v dozdajšnjem delu kariere igral za Litijo, Uniona Olimpijo, Maribor, Slovan, Portorož, Rakvere Tarvas in Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo. Bil je tudi član vseh slovenskih reprezentanc mlajših starostnih kategorij, vključno z izbrano vrsto do 20 let, ki je na evropskem prvenstvu 2012 na domačem parketu osvojila 7. mesto.

V minuli sezoni je v Ligi Nova KBM zaigral na 28 tekmah, v povprečju pa dosegal 13,1 točke, 2,4 skoka in 4,3 podaje na tekmo, s čimer je zasedel 4. mesto na lestvici vseh igralcev prvenstva.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email