Za Zlatorogom ena najuspešnejših sezon

Košarkarski klub Zlatorog je po osvojenem 3. mestu članske ekipe v Ligi Nova KBM zaključil sezono, ki je bila tudi ena najuspešnejših v zgodovini kluba.

Kljub temu, da se za člansko moštvo v finalu Lige Nova KBM ni izšlo po željah in je naslov prvaka slavil Helios Suns, s čimer je naša ekipa osvojila 3. mesto v prvenstvu, je bila minula sezona izjemno uspešna.

V Ligi Nova KBM je članska ekipa na 35 tekmah zbrala 24 zmag, v Pokalu Spar, v katerem se je uvrstila v polfinale je dvakrat zmagala in enkrat izgubila, v Pokalu Alpe Adria je bila polovično uspešna (5 zmag in 5 porazov), a se vseeno prebila v finale ter osvojila naslov podprvaka, po nekaj letih pa se je preizkusila tudi v evropskih tekmovanjih – v FIBA Europe Cupu je zabeležila 2 zmagi in 4 poraze.

Celo sezono so člani uživali veliko podporo vodstva kluba ter izjemnih navijačev, ki so na zadnjih tekmah končnice dvorani Tri lilije napolnili do zadnjega kotička, za kar se jim vsi košarkarji, člani strokovnega štaba in vodstvo iskreno zahvaljujejo.

»Obisk zadnjih tekem v Treh lilijah je dokazal, da imajo Laščani radi košarko in naš klub ter, da so željni dobrih iger in borbe na parketu. Košarkarski klub Zlatorog ima veliko tradicijo ter uspehe, ki jih želimo ponoviti tudi v novi sezoni, pred katero bomo dali vse od sebe, da sestavimo dobro ekipo, ki bo lahko spet navduševala. Upam, da se bodo navijači v Treh lilijah v velikem številu zbirali na vseh tekmah. V naslednji sezoni bomo pripravili še več aktivnosti, s katerimi želimo še okrepiti podobo našega kluba in redno polniti dvorano ter Laščanom in prebivalcem okoliških krajev dati dodaten program, s katerim bo ogled naših tekem še večje doživetje,« je po koncu sezone dejal direktor kluba Aleš Antauer.

Vodstvo kluba je izjemno zadovoljno tudi z delom z mladimi ter njihovim napredkom, saj so bili kar štirje igralci letnikov 1997 in 1998 redno priključeni članski ekipi, kakor tudi z uvrstitvami v tekmovanjih mlajših starostnih kategorij.

Najboljšo uvrstitev so dosegli fantje U19, ki so se po letu 2012 znova uvrstili na zaključni turnir in tam osvojili drugo mesto, fantje U17 so sezono končali na 10. mestu, ekipa U15 A je bila dvanajsta, B 29., U13 pa sedma v državnem prvenstvu in tretja v Mini pokalu Spar, kar je tudi prva medalja za Zlatorog v tem tekmovanju. Klub je imel več ekip tudi v ligah U11 in U9, v katerih so se naši najmlajši odlično predstavili in se ob igranju košarke tudi neverjetno zabavali.

V prihodnjih dneh in tednih bo v KK Zlatorog potekalo temeljito načrtovanje nove sezone s sestavljanjem članske ekipe za Ligo Nova KBM in Pokal Spar, vodstvo kluba pa se znova spogleduje tudi z igranjem v Pokalu Alpe Adria.

O vseh novostih bomo javnost redno obveščali prek naše spletne strani ter socialnih medijev Facebook, Twitter (@kkzlatorog), Instagram (kkzlatorog) in Snapchat (kkzlatorog).

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email