Z zmago že v četrtfinalu Helios Alpe Adria cup

Košarkarji Zlatoroga so odigrali novo srečanje v pokalu Helios Alpe Adria cup. V domači dvorani Tri lilije so gostili ekipo USK Praha iz Prage. Srečanje so s petimi zaporednimi točkami Marka Popovića bolje pričeli Laščani, a kmalu so priključek ujeli tudi gostje. Šele proti koncu prve četrtine se je Laščanom uspelo oddaljiti in na kratek odmor oditi s prednostjo šestih točk. Tako kot prvo so tudi drugo četrtino bolje odigrali domačini, ki so že do polčasa dokazali, da ne bodo dovolili presenečenja v Laškem. Ob polčasu je na semaforju kazalo 63:36. Petar Kusovac je v prvih dvajsetih minutah dosegel kar 22 točk.

V tretji četrtini so domačini nadaljevali z agresivno igro v obrambi in s sproščeno v napadu ter prednost do konca le še povišali na petindvajset točk. Zmagovalec je bil znan. Zadnjo četrtino so več priložnosti dobili igralci, ki so dotlej igrali manj časa.

Najboljši strelec pri Zlatorogu je bil Petar Kusovac s 24 točkami in 9 skoki, sledil mu je Urban Durnik z 22 točkami. Nejc Barič pa je podaril 9 podaj. S to zmago so se košarkarji Zlatoroga že pred zadnjim krogom uvrstili v četrtfinale pokala Helios Alpe Adria cup.

 

ZLATOROG LAŠKO : USK PRAHA 83:62 (25:19, 28:17, 24:16, 6:10)

Zlatorog Laško: Kusovac 24 , Durnik 22, Popović 16, Barič 10, Polutak 4, Grdadolnik 3, Zadnik 2, Miljković 2, Vodiškar, Lisica.
USK Praha: Bookert 15, Raines 13, Mares 10, Sehnal 8, Madsen 7, Petruzela 4, Tuma 3, Krivanek 2, Zikla, Sterba.

 

Zadnje srečanje bodo Laščani odigrali prihodnjo sredo, 17. januarja, ko v Laškem gostuje ekipa BC Vienna iz Dunaja.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email