Z gostovanjem v Osijeku tudi uraden začetek nove sezone

Članska ekipa laškega Zlatoroga v ponedeljek tudi uradno začenja novo sezono. Uvodna tekma jo čaka v Pokalu Sixt Alpe Adria. Gostovala bo v Osijeku, pri tamkajšnjih Vrijednosnicah. Tekma se bo začela ob 18. uri.

Poleg omenjenih ekip bosta v skupini A nastopali še ekipi BC Dukes iz avstrijskega Klosterneuburga ter ekipa novonastalega slovenskega prvoligaša Primorske.

Izbranci Aleša Pipana se v novo sezono podajajo z dobro popotnico, saj so minuli konec tedna osvojili Pokal Karavanke, ki se je odvijal v Kranju. V polfinalu so premagali Kvarner (69:62), četrto najboljšo ekipo minule sezone hrvaškega državnega prvenstva (Vrijednostnice so bile 12.), v finalu pa še domači ECE Triglav (82:56). Skupno so v pripravljalnem obdobju odigrali deset tekem, na katerih so dosegli polovičen izkupiček zmag in porazov.

Zlatorog bo po nastopu v finalu tudi drugo sezono zapovrstjo nastopal v omenjenem pokalu. Poleg tega bo zaigral tudi v elitni slovenski Ligi Nova KBM ter Pokalu Spar. Naslednja tekma ga tako čaka že v soboto, ko bo v prvem kolu državnega prvenstva v Treh lilijah gostoval Portorož.

Moštvo iz Laškega je pred novo sezono doživelo nekaj sprememb. Ekipo so okrepili Jan Špan, Belorus Roman Rubinštejn ter povratniki Ramo Rizvić, Igor Tratnik in Miloš Miljković. Zeleno-beli dres bodo nosili še Nejc Barič, Urban Durnik (v članski kategoriji je bil posojen na Polzelo k Hopsom), Dino Kobić, Matej Krušič, Jernej Ledl, Ibrahim Mulaomerović in Tim Tomažič. V Pokalu Sixt Alpe Adria bosta za mesto v ekipi kandidirala še Enej Miklavčič (posojen Konjicam) in Rene Grdadolnik (posojen Celju).

Vsi ljubitelji Košarkarskega kluba Zlatorog Laško ste še vedno vabljeni, da postanete njegovi člani in si tako sezonske vstopnice ter uradno majico kluba zagotovite po izjemno ugodni ceni 40 EUR, oziroma 15 EUR za otroke, dijake in študente. Podrobnosti o nakupu si lahko preberete na spletni strani kluba.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
“V sezono se podajamo z zelo spremenjeno in pomlajeno zasedbo, kar pa ne pomeni, da nimamo ambicij po uvrstitvi pri vrhu Lige Nova KBM. Ekipa je sestavljena tudi iz nekaj izkušenih igralcev, ki bodo nosilci in zagotovo pomemben del vzgoje naših mladih košarkarjev. Ti potrebujejo priložnost za igro in v Laškem jo bodo dobili, v kolikor si bodo to zaslužili na treningih. Verjamem, da nam bo zadane cilje pred sezono uspelo doseči. Eden izmed največjih je zagotovo uveljaviti kakšnega mladega igralca.”

Matej Krušič, kapetan Zlatoroga Laško:
“Dobro smo trenirali skozi celotno pripravljalno obdobje. Na zadnjih prijateljskih tekmah smo pokazali, da smo vse bolj uigrani. Nestrpno pričakujemo začetek sezone, v kateri upam, da se približamo dosežkom pretekle. V ekipi imamo nekaj novih mladih igralcev, ki se bodo pod taktirko Aleša Pipana poizkusili uveljaviti. Vsi skupaj si želimo polnih tribun v dvorani Tri lilije, kakor so bile na koncu minule sezone.”

POKAL SIXT ALPE ADRIA, SKUPINA A:

Ponedeljek, 3. oktobra, ob 18.00:
VRIJEDNOSTNICE OSIJEK : ZLATOROG LAŠKO

LIGA NOVA KBM, 1. KOLO:

Sobota, 8. oktobra, ob 19.00:
ZLATOROG LAŠKO : PORTOROŽ

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email