Z dvignjenimi glavami naprej

Na prvi domači tekmi FIBA Europe cup-a je Zlatorog v Treh lilijah gostil avstrijske državne prvake, Magnofit Güssing. Kljub borbenosti, predvsem v drugem delu drugega polčasa, Laščanom ni uspel met do prve zmage. Klonili so z 80:98.

Domačini so začeli precej nesamozavestno ter s slabo obrambo. Že v 6. minuti so Avstrijci po trojki Burgeesa zvišali prednost na plus 8, nekaj minut zatem že na plus 11, vendar se je nato zbral Đekić in dosegel pomembno trojko, a se je vseeno prva četrtina zaključila z ogromno prejetimi koši. Nadaljevalo se je v podobnem ritmu, ko se Zlatorog gostom ni uspel približati na manj kot šest točk zaostanka. Izjemno je bil razpoložen Miha Vašl, ki je bil prepričljiv tudi v drugem delu srečanja, zadel je 6 trojk in imel 100% proste mete.

Zlatorog se je v drugem polčasu malce sestavil in zaigral odločneje. To se je poznalo pri hitrih protinapadih, a e vseeno je bilo premalo, da bi lahko prišli v vodstvo. V 23. minuti je Abrams znižal na le 3 točke zaostanka, vendar je Güssing s trojko Kocha ponovno ušel na plus 6 ter v isti minuti že nazaj na plus 8.

Porti koncu tretje četrtine smo videli malce vroče krvi, ko je Wright iz nerazumljivih razlogov držal Krušiča in ga ni želel spustiti, takrat so sodniki iz Turčije, Makedonije in Romunije obema ekipama dosodili tehnični napaki. Domači so bili že takrat precej okrnjeni, nato pa sta zaradi petih osebnih napak kmalu v nadaljevanju igrišče zapustila najprej Krušič in nato še kapetan Goran Jurak, ki je ponovno pokazal izredno borbenost.

V naslednjem krogu Fibinega evropskega pokala se bo Zlatorog že prihodnji torek v Franciji srečal z Elan Chalonom, še pred tem pa ga čaka še gostovanje v državnem prvenstvu, ko se bo to soboto meril s Helios Suns.

Zlatorog: Güssing 80:98 (16-30, 22-18, 23-21, 19-29)

Zlatorog: Jurak 6, Barič 4, Lisica, Grdadolnik, Miklavčič, Maček, Krušič 4, Vašl 25, Abrams 13, Vujasinović 9, Đekić 9, Čebašek 10

Güssing: Lacy 10, Koch S. 12, Soldo, Lanegger 10, Jandrasits, Klepeisz 12, Koch B., Gaspar, Burgess 18, Wright 12,Watts 21, Larson 3.

Foto: Jaka Teršek

 

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email