Z borbeno predstavo do prve zmage!

Košarkarji Zlatoroga iz Laškega so na prvi polfinalni tekmi Lige Nova KBM po izredno borbeni predstavi premagali Rogaško z 72:66. Izbranci Aleša Pipana tako v polfinalnem nizu vodijo z 1:0 v zmagah, v veliki finale državnega prvenstva pa se lahko prebijejo že v sredo, ko se bosta ekipi pomerili v Laškem.

Laščani so v prvem polčasu vseskozi narekovali ritem igre, in že v prvi četrtini vodili z 20:13, kljub temu pa so košarkarji Rogaške še pred koncem prve četrtine državne podprvake ujeli. Ob koncu druge četrtine se je razigral Jan Špan in s sedmimi zaporednimi točkami poskrbel, da je moštvo iz mesta ob Savinji na glavni odmor s seboj odneslo pet točk naskoka (35:30).

Dobro igro so košarkarji Zlatoroga prenesli tudi v tretjo četrtino in vztrajno bežali Slatničanom, po košu Urbana Durnika dobre tri minute do konca četrtine pa prišli celo do najvišje prednosti na tekmi (49:42). Takrat so se razigrali košarkarji Damjana Novakovića, in se pred zadnjo četrtino približali na 50:51, kljub temu pa je Laščanom uspelo znova pobegniti na 65:58. Slatničani so znova zagrozili v končnici tekme, ko je Miha Fon s polaganjem Rogaško približal na dve točki zaostanka (66:68), a sta zadnje žeblje v krsto moštva iz Rogaške Slatine z dvema prostima metoma in zabijanjem zabila Nejc Barič in Jernej Ledl.

Najboljši strelec Zlatoroga je bil na koncu Špan s 17 točkami. Barič se je ustavil pri 16 točkah in šestih podajah, Durnik pri 12 točkah in petih skokih, Ramo Rizvić pa je z desetimi točkami in desetimi skoki v statistiko vpisal dvojni dvojček. Pri Rogaški je bil z 18 točkami najbolj razigran Taylor Maurice Johns.

Druga tekma polfinalnega niza bo v sredo ob 18.00 v Dvorani Tri lilije, Laščani pa bi se v primeru zmage še drugo sezono zapored prebili v finale Lige Nova KBM. Sredin dvoboj si bo možno v neposrednem prenosu ogledati tudi na uradni spletni strani Košarkarske zveze Slovenija (www.kzs.si) in na Šport TV.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Moji fantje so prikazali zelo dobro predstavo, hkrati pa jim čestitam tudi za zmago na tej prvi tekmi polfinala Lige Nova KBM. V napadu so pokazali veliko mero strpnosti, zelo dobro pa so odigrali tudi v obrambi. Dobili smo tudi skok, kar je na koncu odločilo tekmo.”

Nejc Barič, igralec Zlatoroga Laškega:
“S soigralci smo izpolnili cilj, zastavljen pred prvo polfinalno tekmo. Držali smo se navodil našega trenerja in z odlično obrambo omejili število doseženih točk košarkarjev Rogaške, kar pred tako vročimi navijači ni mačji kašelj. V odločilnih trenutkih smo prikazali večjo mero osredotočenosti in na koncu tudi z malo sreče dobili tekmo.”

LIGA NOVA KBM, POLFINALE, 1. TEKMA

Rogaška Slatina, sobota, 6. maj:

ROGAŠKA : ZLATOROG LAŠKO 66:72 (20:22, 10:13, 20:16, 16:21) [0:1]*
Rogaška:
Johns 18 (8 skokov), Đuranović 10, Davis ml. 13, Drobnjak 6, Ferme 11 (5 podaj), Božak, Fon 8 (5 skokov), Šantelj, Grušovnik, Vujačič, Čamdžić.
Zlatorog: Rizvić 10 (10 skokov), Barič 16 (6 podaj), Durnik 12 (5 skokov), Špan 17 (5 skokov), Krušič 8, Ledl 2, Kobić, Tomažič, Miljković 7, Rubinštajn, Mulaomerović.

STATISTIKA

LIGA NOVA KBM, POLFINALE, 2. TEKMA

Laško, sreda, 10. maj, ob 18.00:

ZLATOROG LAŠKO : ROGAŠKA

LIGA NOVA KBM, POLFINALE, 3. TEKMA**

Rogaška Slatina, petek, 12. maj:

ROGAŠKA : ZLATOROG LAŠKO

*Izid v zmagah. Polfinalni niz državnega prvenstva se igra na dve zmagi.
**Morebitna 3. tekma.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email