V Treh lilijah za finale Lige Nova KBM

Po zmagi na sobotni prvi polfinalni tekmi Lige Nova KBM se bodo košarkarji Zlatoroga iz Laškega in Rogaške v sredo, ob 18.00, udarili v Treh lilijah na drugi tekmi polfinala državnega prvenstva.

Laščani bi si v primeru zmage zagotovili drugo zaporedno uvrstitev v finale Lige Nova KBM.

Državni podprvaki, ki še naprej vztrajno skušajo osvojiti prvi naslov državnih prvakov v zgodovini kluba, so v soboto prikazali eno najboljših predstav sezone. Vodili so praktično od začetka do konca tekme, moštvi pa sta bili zgolj petkrat izenačeni. V odločilnih trenutkih, ko so se Slatničani približali na dve točki zaostanka, so pokazali izredno mero zrelosti, tekmo pa sta odločila Nejc Barič in Jernej Ledl, prvi z dvema prostima metoma, drugi pa z zabijanjem za končnih 72:66.

Kljub odsotnosti najboljšega strelca in skakalca v tej sezoni, Igorja Tratnika, so Laščani na uvodni tekmi polfinalnega niza prikazali več žara in želje po zmagi kot košarkarji Rogaške. Uvrstitev v drugo zaporedno finale državnega prvenstva oziroma peto v zgodovini kluba, je tako na dosegu roke.

Še zanimivost: Ekipi Zlatoroga in Rogaške sta se v tekmovalni sezoni 2016/17 med seboj pomerili sedemkrat, štirikrat pa so zmago slavili Laščani. Le enkrat se je tekma zaključila z razliko, višjo od desetih točk, v skupnem številu točk pa z le tremi točkami razlike vodi Zlatorog (477:474).

Drugo polfinalno tekmo si bo možno ogledati tudi v neposrednem prenosu na uradni spletni strani Košarkarske zveze Slovenija (www.kzs.si), ter na Šport TV.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Na drugi polfinalni tekmi Lige Nova KBM v Laškem želimo zaigrati tako, kot na prvem srečanju v Rogaški Slatini. Fantje so dobro pripravljeni. Naš trud skozi celotno sezono želimo nagraditi z uvrstitvijo v finale državnega prvenstva.”

Jernej Ledl, igralec Zlatoroga Laškega:
“V sredo v Treh lilijah pričakujemo težek boj z ekipo Rogaške, hkrati pa si zelo želimo zmage na tej drugi polfinalni tekmi, in s tem uvrstitve v finale Lige Nova KBM. Za zmago smo pripravljeni napraviti vse, želimo pa si, da nas iz tribun podpora čim večje število navijačev.”

LIGA NOVA KBM, POLFINALE, 2. TEKMA

Laško, sreda, 10. maj, ob 18.00:

ZLATOROG LAŠKO : ROGAŠKA [1:0]*

LIGA NOVA KBM, POLFINALE, 3. TEKMA**

Rogaška Slatina, petek, 12. maj:

ROGAŠKA : ZLATOROG LAŠKO

LIGA NOVA KBM, POLFINALE, 1. TEKMA

Rogaška Slatina, sobota, 6. maj:

ROGAŠKA : ZLATOROG LAŠKO 66:72 (20:22, 10:13, 20:16, 16:21)

VEČ O TEKMI

*Izid v zmagah. Polfinalni niz državnega prvenstva se igra na dve zmagi.
**Morebitna 3. tekma.


 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email