Laščani se v torek želijo maščevati Osijeku

Po tesnem porazu na gostovanju v Domžalah se želijo košarkarji Zlatoroga hitro vrniti v zmagovalne tirnice. Prva priložnost za to bo že ta torek, ko v Laškem, na tekmi Pokala Sixt Alpe Adria gostuje zasedba iz Osijeka. Tekma se bo začela ob 19. uri.

Izbranci Aleša Pipana imajo z ekipo Vrijednosnic iz Osijeka še neporavnane račune. Hrvaški prvoligaš jih je namreč na domačem parketu ugnal na prvi tekmi sezone, potem ko je bil boljši s 73:57. Da ta zmaga ni bila naključje, so Osiječani dokazali v državnem prvenstvu, kjer so za tem najprej v gosteh s 85:76 ugnali zasedbo Zaboka, ki se prav tako preizkuša v omenjenem regionalnem tekmovanju, nato pa pred slabim tednom dni doma na kolena spravili še slovito Cibono (78:71).

Najboljši strelec hrvaške zasedbe je Američan Jalen Robinson (204 cm, 1993), ki je na obeh tekmah Pokala Sixt Alpe Adria – prvo je Osijek v Avstriji proti BK Dukes izgubil s 75:64, dosegel po 21 točk. Ob velikem skalpu Cibone je obračun zaključil pri 18 točkah (4:6 za dve, 2:2 za tri, 4:4 PM), sedmih skokih in štirih podajah (indeks 24). Na dveh tekmah hrvaške lige je sicer v povprečju dosegal 16 točk. V veliko pomoč sta mu na teh tekmah bila še Jakov Mustapić (190 cm, 1994) s 15,5 in Aljoša Šarac (191 cm, 1989) s 14,5 točke na tekmo. Prvi je temu dodajal še 7,5 skoka in 2,5 podaje, slednji pa dve podaji več.

Zlatorog pred novim obračunom Pokala Sixt Alpe Adria, tako kot Vrijednosnice, premore polovičen izkupiček (1-1). Kot že omenjeno je na zadnji tekmi klonil proti slovenskim državnim prvakom v Domžalah, pred tem pa suvereno odpravil BK Dukes (94:59) in Portorož (93:68).

 

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
»Nastopi v državnem prvenstvu so nam primarni, tudi v Pokalu Sixt Alpe Adria pa bomo skušamo igrati po najboljših močeh. Vsaka tekma je zgodba zase. V torek se bomo zasedbi iz Osijeka zagotovo skušali oddolžiti za poraz na prvem medsebojnem obračunu.«

 

POKAL SIXT ALPE ADRIA, SKUPINA A:

Torek, 18. oktobra, ob 19.00:
ZLATOROG LAŠKO : VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email