V sredo v boj za polfinale Pokala Sixt Alpe Adria

Na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Sixt Alpe Adria so si košarkarji Zlatoroga v gosteh priigrali šest točk zaostanka (67:73). Povratna tekma s Traiskirchen Lions bo v dvorani Tri lilije na sporedu na praznično sredo ob 18. uri.

Laščani ohranjajo vse možnosti za napredovanje, saj v tej sezoni pred domačim občinstvom kažejo zares odlične predstave. Avstrijci so bili na prvem dvoboju boljši predvsem po zaslugi Argentinca Fabricia Vaya (207 cm, 1986), ki je dosegel 20 točk, mladi Črnogorec Milovan Drasković (211 cm, 1995) pa jih je dodal 18.

V polfinale, kjer se bodo ekipe znova pomerile na tekmah doma in v gosteh, bo napredovalo moštvo, ki bo imelo na obeh tekmah boljšo razliko med danimi in prejetimi točkami.

 

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Naš cilj je, da se uvrstimo v polfinale Pokala Sixt Alpe Adria. Na domačem igrišču bomo lovili zaostanek šestih točk. Tega se moramo lotiti pametno, skozi celotno tekmo z dobro obrambo pritiskati na tekmece, ob tem pa dobro skakati pod obema obročema. Menim, da smo boljša ekipa ter da smo sposobni doseči zastavljeni cilj.”

Roman Rubinštejn, košarkar Zlatoroga Laškega:
“V Avstriji smo prvo tekmo, ki je bila zelo zahtevna izgubili. Povraten obračun nas čaka na domačem igrišču, pred našimi navijači. Moramo se dokopati do zmage, saj si želimo zaigrati v polfinalu Pokala Sixt Alpe Adria.”

 

 

POKAL SIXT ALPE ADRIA, ČETRTFINALE, 2. TEKMA:

Sreda, 8. februarja, ob 18.00:
ZLATOROG LAŠKO : TRAISKIRCHEN LIONS

1. TEKMA:

Sreda, 1. februarja:
ZLATOROG LAŠKO : TRAISKIRCHEN LIONS 73:67 (18:13, 18:19, 15:16, 22:19)

VEČ O TEKMI

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email