V soboto se začenja polfinale z Unionom Olimpijo

Članska ekipa Zlatoroga v soboto, 21. maja, ob 20.00, začenja boj za veliki finale Lige Nova KBM, nasproti pa ji bo stala najtrofejnejša ekipa v zgodovini – Union Olimpija!

Moštvo Aleša Pipana, ki je Union Olimpijo vodil med leti 2013 in 2015, je bila proti Ljubljančanom v tej sezoni uspešna kar trikrat – obakrat v četrtfinalu Pokala Spar (82:81 v Laškem in 76:71 v Ljubljani) in na tekmi 1. kola Lige Nova KBM za prvaka (85:75), enkrat pa je morala priznati poraz (102:78 v 6. kolu lige za prvaka v Stožicah).

Sobotni dvoboj je že 90. po vrsti med obema kluboma, ki sta se v finalu prvenstva nazadnje srečala v sezoni 2008/09, ko je bila z 2:0 boljša ljubljanska zasedba. Laščani lovijo svoj četrti finale v zgodovini prvenstva in prvi po letu 2004.

Košarkarji si želijo bučne podpore s tribun dvorane Tri lilije, zato skupaj napolnimo Tri lilije! Vstop je brezplačen za otroke do 15. leta starosti, vsi ostali pa si lahko vstopnico zagotovite za zgolj 5 EUR in sicer na blagajni dvorane, eno uro pred začetkom dvoboja.

VIDEO: CHRIS BOOKER IN JAMAR ABRAMS V SLOVENŠČINI VABITA NA TEKMO

Ekipi igrata na dve zmagi, zmagovalec dvoboja pa se bo pomeril z boljšim iz para Krka : Helios Suns.

RAZPORED TEKEM:

Prva tekma, Laško, sobota, 21. maja, ob 20.00:
ZLATOROG LAŠKO : UNION OLIMPIJA  

Druga tekma, Ljubljana (Stožice), ponedeljek, 23. maja, ob 18.00:
ZLATOROG LAŠKO : UNION OLIMPIJA

Morebitna tretja tekma, Laško, četrtek, 26. maja:
ZLATOROG LAŠKO : UNION OLIMPIJA

jumbo Zlatorog polfinale

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email