V soboto na gostovanje v Šenčur

V soboto košarkarje Zlatoroga čaka nov preizkus v Ligi Nova KBM. Ob 19. uri bodo gostovali pri Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi, ki z izkupičkom 5-9 trenutno zaseda deveto mesto na prvenstveni lestvici.

Na prvi medsebojni tekmi so bili Laščani boljši s 87:75. Pri Šenčurju sta se tedaj izkazala nekdanji slovenski reprezentant Smiljan Pavić (210 cm, 1980) ter Srb Nikola Stanojević (202 cm, 1990), ki sta prispevala po 17 točk. Slednji se je s klubom razšel novembra, po šestih odigranih tekmah, vodstvo kluba pa je zanj pripeljalo zamenjavo, in sicer Seada Hadžifejzovića (202 cm, 1989).

Že omenjeni Pavić v Šenčurju igra tretjo sezono. Je najboljši strelec in skakalec ekipe – povprečno dosega 11 točk in 6,7 skoka na tekmo. Najboljši podajalec ekipe, ki jo vodi Ernest Novak, je Američan Anthony Collins (185 cm, 1992), ki povprečno prispeva 4,1 podajo na tekmo.

 

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“V soboto odhajamo na gostovanje k izkušeni ekipi Šenčurja Gorenjske gradbene družbe. Ta je doma zelo neugoden tekmec. Če se želimo prebiti do novih dveh točk, bomo morali igrati zbrano in osredotočeno skozi celoten obračun.”

Matej Krušič, košarkar Zlatoroga Laškega:
“V Šenčurju nas zagotovo čaka težka tekma. Domača ekipa je izkušena in premore dobre igralce. S soigralci bomo naredili vse, da se nazaj v Laško vrnemo z dvema točkama ter se tako vrnemo v zmagovalne tirnice tudi v državnem prvenstvu.”


LIGA NOVA KBM, 15. KOLO

Sobota, 21. januarja, ob 19.00:
ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : ZLATOROG LAŠKO

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email