V Novo mesto po peto zmago

Košarkarji Zlatoroga iz Laškega bodo v soboto odigrali tekmo osmega kola Lige Nova KBM za prvaka. Laščani odhajajo na gostovanje k novomeški Krki, dvoboj, ki ga bo možno spremljati tudi na uradni spletni strani Košarkarske zveze Slovenija in Šport TV, pa se bo začel ob 20.00.

Medtem ko bodo košarkarji Krke tekmo z Zlatorogom začeli povsem sproščeni, saj so si tri kola pred zaključkom drugega dela prvenstva že zagotovili nastop v polfinalu, sta pred državnimi podprvaki dve izjemno zahtevni gostovanji. Z Novomeščani imajo igralci Zlatoroga zelo dobre izkušnje – prav proti Krki so namreč zabeležili prvo zmago v drugem delu prvenstva (81:74), a so se košarkarji trenerja Simona Petrova v zadnjem času dvignili v formi in v tekmo vstopajo z nizom štirih zaporednih zmag.

Po sredinem skalpu moštva Helios Suns (74:67), s katerim so Laščani naredili velik korak proti uvrstitvi med najboljše štiri ekipe državnega prvenstva in hkrati prekinili niz dveh zaporednih porazov, lahko izbranci stratega Aleša Pipana nekoliko lažje dihajo, kljub temu pa bo potrebno za potrditev mesta v polfinalu zanesljivo dobiti vsaj dve od naslednjih treh tekem.

Najbližji zasledovalci Laščanov so Hopsi s Polzele, ki imajo po sedmih kolih tri zmage, v sredo pa so na domačem parketu izgubili prav proti Krki (67:81). S petega mesta lestvice še vedno grozijo tudi košarkarji Union Olimpije, ki slasti zmage niso okusili že na štirih zaporednih tekmah. Ljubljančane v osmem kolu zagotovo čaka lažje delo, kot igralce Zlatoroga, saj odhajajo na gostovanje k Helios Suns, ki v drugem delu prvenstva še niso zabeležili zmage.

In prav z Union Olimpijo se bodo Laščani pomerili v sredo v Hali Tivoli. Prvi obračun je s 77:64 pripadel Zlatorogu.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“V Ligi Nova KBM za prvaka so pred nami tri izjemno zahtevne tekme, najprej gostovanji pri Krki in Union Olimpiji, nato pa še domači obračun s Hopsi. Na vsakem dvoboju razmišljamo le o zmagi in tako bo tudi v Novem mestu in Ljubljani. Odigrati želimo korektno tekmo, predvsem pa se želimo prikazati v boljši luči, kot na sredini tekmi s Helios Suns. Upam, da bodo fantje odigrali tako, kot znajo, in da bo to na koncu prineslo zmago ter nove točke.”

Roman Rubinštajn, igralec Zlatoroga Laškega:
“Vse tekme proti novomeški Krki so izredno zahtevne. Želimo si zmage, ki bi nas še približala mestu v polfinalu, zato moramo igrati dobro v obrambi, in tako kot znamo v napadu.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 8. KOLO:

Sobota, 22. april, ob 20.00:

KRKA : ZLATOROG LAŠKO

LESTVICA LIGE NOVA KBM:

1. Krka 6/1 13
2. Rogaška 6/1 13
3. Zlatorog Laško 4/3 11
4. Hopsi Polzela 3/4 10
5. Union Olimpija 2/5 9
6. Helios Suns 0/7 7
Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email