V Ljubljano po polfinale Lige Nova KBM

Košarkarji Zlatoroga bodo v sredo ob 20.00 v ljubljanski Hali Tivoli odigrali zadnjo gostujočo tekmo drugega dela državnega prvenstva. Z zmago si lahko Laščani kolo pred koncem Lige Nova KBM za prvaka že zagotovijo mesto med najboljšimi štirimi ekipami v državi.

Izbranci Aleša Pipana trenutno s po štirimi zmagami in porazi v Ligi za prvaka zasedajo tretje mesto, Ljubljančani in Hopsi s Polzele pa so s tremi zmagami in petimi porazi poravnani na četrtem mestu. Zlatorog si lahko z zmago zagotovi končno tretje mesto, a le v primeru, da Hopsi hkrati v devetem kolu izgubijo proti moštvu Helios Suns, kar pa je malo verjetno, saj Domžalčani kljub vzponu v formi v drugem delu prvenstva še niso zabeležili zmage.

Niz porazov je v nedeljo proti slovenskim državnim prvakom prekinila tudi Union Olimpija, ki je pred tem izgubila kar štiri zaporedne dvoboje. Črn niz se je začel prav v dvorani Tri lilije, kjer so bili Laščani 5. aprila od zmajev boljši s 77:64. Proti Helios Suns je bil izredno razpoložen Devin Michael Oliver, ki je na zadnjih treh odigranih tekmah skupno dosegel kar 77 točk (povprečje 25,7 točke na tekmo).

Laščani bodo v Ljubljani skušali popraviti vtis z zadnjih štirih tekem, na katerih so zabeležili kar tri poraze, zadnjega v soboto, proti Krki (76:90). Pred tem so slovenski podprvaki premagali Helios Suns (74:67), še prej pa na tekmi šestega oziroma petega kola priznali premoč Rogaški (75:77, po dveh podaljških) oziroma Hopsem (73:76).

Moštvo Zlatoroga pa v Ljubljano potuje brez Igorja Tratnika, ki je zaradi poškodbe kolena že zaključil s sezono. Tratnik je bil v tej sezoni najboljši strelec in skakalec Zlatoroga. Na 29 tekmah je v povprečju dosegal 16,9 točke ter 7,5 skokov na tekmo. Na vsaki tekmi, na kateri je v tej sezoni stopil na parket, je Tratnik, ki se je ekipi iz Laškega priključil pred začetkom sezone, dosegel dvomestno število točk. V prvem delu prvenstva je bil izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) 3. kola, v drugem pa je bil MVP kola kar dvakrat (3. in 7. kolo), a si je nagrado vsakič razdelil – v 3. kolu s soigralcem Janom Španom, v 7. kolu pa z Ronaldom Leejem Curryjem iz Krke.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“V Ljubljano odhajamo oslabljeni, brez Igorja Tratnika, ki je na žalost že zaključil sezono. Ostali košarkarji bodo morali odigrati srčno in borbeno, da nadomestijo njegovo odsotnost, če želimo pripraviti presenečenje in osvojiti novi dve točki.”

Ramo Rizvić, igralec Zlatoroga Laškega:
“Čaka nas izredno zahtevna tekma z ekipo Union Olimpije. V Ljubljano odhajamo, da prikažemo čim boljšo predstavo. Zagotovo se ne bomo že pred tekmo predali. V dvoboj bomo krenili maksimalno osredotočeni, saj želimo priti do nove zmage, in prikazati boljšo predstavo, kot na tekmi s Krko v Novem mestu. Če pa želimo, da bo rezultat ob koncu tekme v našo korist, morajo vsi igralci, ki bodo stopili na parket, dati vse od sebe.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 9. KOLO:

Sreda, 26. april, ob 20.00:

UNION OLIMPIJA : ZLATOROG LAŠKO

LESTVICA LIGE NOVA KBM ZA PRVAKA:

1. Krka 7/1 15
2. Rogaška 7/1 15
3. Zlatorog Laško 4/4 12
4. Union Olimpija 3/5 11
5. Hopsi Polzela 3/5 11
6. Helios Suns 0/8 8
Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email