V boj za finale z 12 točkami zaostanka

Košarkarji Zlatoroga so na prvi polfinalni tekmi Pokala Sixt Alpe Adria v slovaškem Komarnu izgubili. Moštvo MBK Rieker COM-therm je izbrance Aleša Pipana ugnalo z 80:68. Vendar pa ni še povsem nič izgubljenega – povratna tekma bo namreč že čez šest dni v Laškem.

Moštvi sta tekmo začeli zadržano, rezultat pa je bil še po dobrih petih minutah igre poravnan na 9:9. Takrat so domači zaigrali bolje in s trdno obrambo, ki je Laščane prisilila v 11 izgubljenih žog v uvodnem polčasu, prešli v vodstvo. Slovaki so se razigrali na začetku druge četrtine in se z nizom 18 zaporednih točk oddaljili na 41:17. V nadaljevanju so se slovenski podprvaki prebudili in Igor Tratnik je ob zaključku prvega polčasa zaostanek znižal na 15 točk (35:50).

V tretji četrtini so Laščani zaigrali bolje in se dobro minuto pred zaključkom tega dela igre približali na vsega 12 točk zaostanka (49:61), v zadnji četrtini pa so Slovaki po zadetem metu za tri točke Nejca Bariča vodili le še s 70:60. V zadnjih petih minutah igre so se Slovenci še dvakrat približali na deset točk zaostanka (62:72), a bližje ni šlo.

Pri Zlatorogu je bil odličen Matej Krušič, ki je zbral kar 22 točk in 16 skokov, od tega 11 v napadu. Dvomestno število točk so dosegli še Igor Tratnik (16), Nejc Barič (12) in Ramo Rizvić (10).

Ekipi se bosta znova pomerili v torek v dvorani Tri lilije v Laškem. Druga polfinalna tekma se bo začela ob 19.00. Boljši v seštevku obeh tekem se bo v velikem finalu Pokala Sixt Alpe Adria pomeril z zmagovalcem drugega polfinalnega dvoboja med ekipama Rogaške in Helios Suns.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Z igro na prvi polfinalni tekmi Pokala Sixt Alpe Adria ne moremo biti zadovoljni. Dovolili smo si narediti preveliko število napak, kar se je poznalo na končnem rezultatu. Ne preostane nam drugega, kot da gremo naprej. V nedeljo nas v Ligi Nova KBM v Kopru čaka tekma s Sixt Primorsko, potem pa v torek v Treh lilijah v Laškem še povratna tekma z MBK Rieker COM-thermom, na kateri moramo narediti vse, da obrnemo rezultat v našo korist. Zagotovo nas čaka težko delo.”

POKAL SIXT ALPE ADRIA, POLFINALE, 1. TEKMA:

Sreda, 22. februarja:
MBK RIEKER COM-THERM KOMARNO : ZLATOROG LAŠKO 80:68 (23:15, 27:20, 16:16, 14:17)
Zlatorog Laško:
Tratnik 16 (7 skokov), Ledl, Krušič 22 (16 skokov), Rizvić 10, Barič 12 (5 podaj), Kobić, Durnik, Tomažič, Miljković 6, Špan 2, Rubinshteyn, Mulaomerović.
MBK Rieker COM-therm Komarno: Langston 11 (5 skokov), Bojanovsky 6 (5 skokov), Jurčina, Marchyn, Petrovský, Halada 9, Bilić 14 (5 skokov), Kuffa 8, Tomič 13 (6 podaj), Djordević, Cobb 19 (5 podaj), Kürthy.

STATISTIKA

POKAL SIXT ALPE ADRIA, POLFINALE, 2. TEKMA:

Torek, 28. februarja, ob 19.00:

ZLATOROG LAŠKO : MBK RIEKER COM-THERM KOMARNO

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email