U15B z ekipno igro do visoke zmage

Ekipa U15B je svoje tekmovanje nadaljevala z gostovanjem v Mariboru. Po prvi tekmi v tretjem delu ki so jo gladko dobili so hoteli niz zmag nadaljevati tudi v Mariboru. Tekmecev fantje niso poznali vendar jih to prav nič ni motilo. Ekipa je bila zaradi poškodb in bolezni tudi tokrat zdesetkana.

Od samega začetka se je videlo v katero smer bo tekma potekala. Z agresivno obrambo in izjemno kolektivno igro v napadu so fantje takoj povedli z 13:0. Maribor je po 6 minutah le dosegel prvi koš, ki pa je bil tudi edini v prvi četrtini saj je po tem košu znova sledila serija 15:0 in visoko vodstvo po prvi četrtini. Tudi v drugi četrtini se stanje na igrišču ni popolnoma nič spremenilo naši fantje so še naprej zadevali vse kar so si zamislili in z lepimi akcijami prednost samo še večali. Domačinom so tako v prvem polčasu dovolili samo 8 točk medtem ko so jih sami dosegli kar 49.

Tekma je bila do polčasa že odločena vendar to ni pomenilo, da se bodo fantje na parketu sprostili in nehali igrati. Še naprej so s trdno obrambo silili domače v napake. V napadu je vse teklo kot po maslu in prednost se je iz minute v minuto večala. Po 3 četrtina je ta znašala že več kot 50 točk. V zadnji četrtini se je tudi v napadu malo ustavilo. Vseeno so dobili tudi zadnjo četrtino ter tako slavili z rezultatom 31:88. To je bila letos daleč najboljša predstava ekipe U15B za kar si zaslužijo pohvale in čestitke. Četudi je imela ekipa kratko klop se to sploh ni poznalo na parketu.

 

Trener Gregor Balek: “Že dolgo nisem z takšnim veseljem spremljal tekmo iz klopi kot danes. Fantje so se držali vsakega dogovora in tako v obrambi predvsem pa v napadu igrali odlično. To je bila z naskokom najboljša tekma v letošnji sezoni. Današnja tekma je dober pokazatelj kako lepa in gledljiva je košarka ko fantje dihajo en za drugega in igrajo ekipno. Čestitke fantom za odlično tekmo, na današnji predstavi pa bomo gradili našo igro za naslednje tekme.”

 

KŠ SANI MARIBOR: KK ZLATOROG LAŠKO 31:88 (3:28,5:21,12:25,11:14)

ZLATOROG: LESJAK 8, KOVAČ 8, ŠPILER 13, RIBEŽL 26, GLUŠIČ 8, SLUGA, MASTNAK 8, PIRŠ 17

 

Ekipa U15B bo tudi naslednji vikend odšla v goste tokrat v Rogaško Slatino.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email