U15B v Slovenj Gradcu do zmage

Po skoraj mesecu brez tekem se je tudi za ekipo U15B nadaljevala sezona v državnem prvenstvu. Na prvi tekmi 3 dela so se odpravili na gostovanje h ekipi Primafoto v Slovenj Gradec.

Glede na to, da je od zadnje tekme preteklo veliko časa in, da se ekipi ne poznata nismo vedeli kaj pričakovati pred tekmo. Zlatorogeci so bili odločeni, da v Laško prinesejo novo zmago, čeprav je manjkalo kar nekaj zelo pomembnih členov ekipe zaradi bolezni in poškodb. Zato je na tekmo prispelo samo 8 igralcev, kar je seveda takoj manjše število igralcev na klopi in posledično manjša rotacija igralcev na igrišču.

Vendar kratka klop naših fantov očitno ni motila saj so po izenačenem začetku kmalu prevzeli pobudo in povedli za 4 točke. Domačini se niso dali in so do konca prve četrtine zaostanek zmanjšali samo na točko. na začetku druge četrtine pa je sledila ofenziva naših fantov, ki so z agresivno igro v 3 minutah dosegli 10 točk in povedli za 11 točk. Dobra igra se je odražala tudi v velikem številu izvajanih prostih metov, kjer pa so fantje bili malce neskoncentrirani vendar se to v sami igri ni poznalo saj je prednost še naprej naraščala in bila ob polčasu 14 točk.

Fantje so se v drugi polčas podali z nalogo ohraniti prednost in jo še nadgraditi vendar se domača ekipa ni predala in je vseskozi ohranjala enak zaostanek tako, da se naši fantje niso mogli sprostiti in so morali še naprej igrati na polno. Prednost po treh četrtinah je tako znašala 12 točk. Na začetku zadnjega dela tekme se je domača ekipa z nekaj koši približala na samo 7 točk zaostanka vendar so imeli fantje pripravljen odgovor in so tekmo mirno pripeljali do konca in zabeležili novo zmago.

KK PRIMAFOTO: KK ZLATOROG B 31:42 (11:12,4:17,8:6,8:7)

ZLATOROG: LESJAK 9, KOVAČ 4, RIBEŽL 11, GLUŠIČ, MUMELJ, ŠPAN 8, MASTNAK 2, PIRŠ 8

Trener Gregor Balek:”Pohvala in čestitke fantom za lepo zmago nad starejšimi in višjimi domačini. Še posebej bi rad pohvalil naše tri najmlajše člane ekipe, ki so se odlično kosali s kar 3 leta starejšimi in glavo višjimi nasprotniki. Danes so fantje predvsem v obrambi pokazali kako se bori za barve svojega kluba. Medtem ko bodo morali v napadu v prihodnje igrati veliko bolj za ekipo kot pa za svojo statistiko, saj egoizem v napadu dolgoročno še nobenemu igralcu ni prinesel nič dobrega.”

Čestitke fantom za zmago. V naslednjem kolu pa odhajajo na drugo gostovanje zapored in sicer v Maribor.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email