U15B do zmage v Vojniku

Ekipa U15B je svojo novo zmago lovila na gostovanju pri Vojniku. Po porazu prejšnji teden so fantje želeli stopiti nazaj na zmagovalne tirnice. Manjkalo je kar nekaj pomembnih členov ekipe zato so več priložnosti dobili nekateri drugi fantje.

Igralci obeh ekip so bili na začetku tekme napadalno zelo nerazpoloženi. Semafor je po 7 minutah kazal rezultat 4:4. Nato so naši fantje stopili na plin in z delnim rezultatom 9:0 pobegnili nasprotniku in vodstva do konca tekme niso spustili iz rok. Po prvih 10 minutah so imeli 7 točk prednosti.

Tudi v drugi četrtini žoga nikakor ni hotela skozi obroč. Šele proti koncu četrtine je padlo nekaj košev na obeh straneh. Drugi del igre je bil izenačen in tako so imeli zlatorogeci še vedno 7 točk prednosti.

V drugem polčasu so se igralci obeh ekip sprostili in zadeli so veliko več košev kot v prvem polčasu. naši fantje so bili vseskozi boljši vendar si odločilne prednosti niso ustvarili največ so povedli za 13 točk vendar so se domačini takoj približali.

V zadnjo četrtino so vstopili z prednostjo 12 točk. Takoj na začetku so z delnim izidom 9:2 povedli že za 19 točk. Nato so priložnost dobili še ostali fantje v ekipi in tekmo brez problemov pripeljali do konca ter tako zabeležili novo zmago.

 

Trener Gregor Balek:”Glede na to, da nam je manjkalo skoraj pol ekipe so fantje odigrali zelo dobro tekmo. Skozi celotno srečanje smo nadzirali potek igre. Več priložnosti za igro so dobili tudi fantje,ki drugače igrajo malce manj in se izkazali z dobro igro. Čestitke fantom za zmago.”

 

Fantje so zmago posvetili Janu Ribežlu – Ribi, ki danes praznuje 14 rojstni dan. Rojstni dan je proslavil z 28 doseženimi točkami in tako vodil soigralce do nove zmage.

 

KK VOJNIK 03: KK ZLATOROG LAŠKO 40:51 (8:15,6:6,12:17,14:13)

ZLATOROG: Lesjak 3, Minič, Duškov, Kovač, Špiler, Ribežl 28, Glušič 12, Anteševič, Mumelj, Špan 8

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email