U15A še drugič boljši od Triglava

Po skoraj treh tednih se je ekipa U15A znova vrnila na parket in v svoji dvorani gostila ekipo Kranjskega Triglava. Z ekipo Triglava smo se enkrat v tretjem delu državnega prvenstva že srečali in jih tudi suvereno premagali tokratni cilj pa je bil podoben kot na prvi tekmi kjer smo tekmo odločili že do polčasa.

Tudi tokrat smo začeli dobro in hitro povedli ter vodstva do konca tekme nismo spustili iz rok. Fantje so z dobro igro v obrambi višali prednost medtem ko je bila igra v napadu zelo nezbrana. Prednost bi vsekakor lahko bila skozi celotno tekmo še višja če bi se fantje držali določenih navodil, Vseeno so prvo četrtino zanesljivo dobili za 11 točk. Tudi v drugi četrtini je bila slika podobna. Naši fantje so hitro vodstvo povišali na 20 točk vendar so gostje do polčasa malce znižali zaostanek, ki je po polčasu znašal 18 točk.

V drugem polčasu so fantje z delnim izidom 10:0 povedli za 30 točk in zmagovalec je bil znan. Gostje se sicer niso predajali in so razliko zmanjšali na 25 točk predvsem zaradi nezbranosti v obrambi. V zadnji četrtini so priložnost za igro dobili mlajši igralci in jo tudi dobro izkoristili. Prednost ni padala in je ostajala enaka tako, da so svoje delo opravili zelo dobro čeprav se jim je vmes prikradla še kakšna napaka. Semafor je na koncu kazal rezultat 62:33 za naše fante.

KK ZLATOROG: ECE TRIGLAV 62:33 (19:8,16:9, 17:10,10:6)

ZLATOROG: Lukacs 3, Gartner 2, Fon, Djuričič 2, Pajk 10, Pasarič 3, Arsenič, Klezin 14, Medved 17, Bezgovšek, Šraj 11, Rudnik

Trener Žiga Jug:”Na trenutke prikažemo vrhunsko igro, a vse preveč dopuščamo nezbranosti, da nam vrača nasprotnike v igro. Naloga je, da poskrbimo da bo takšnih trenutkov čim manj.”

Fantje so se z novo zmago samo še bolj utrdili na 3 mestu na lestvici in so tako naredili korak naprej k uvrstitvi na final 4. Sedaj jih v ponedeljek čaka pomembno gostovanje v Škofji Loki nato pa v sredo v Laško prihaja vodilna ekipa Grosupljega.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email