U15A potrdili uvrstitev na final4

Včeraj je ekipa U15A odigrala predzadnjo tekmo v tretjem delu državnega prvenstva. Fantje so odšli na gostovanje v Ljubljano odigrati tekmo proti ekipi Slovana. Čeprav so si fantje že pred tekmo tudi teoretično zagotovili nastop na final4, je še vedno odprta borba za končno tretje mesto na razpredelnici. Da pa bi si zagotovili tretje mesto je bilo potrebno zmagati v Ljubljani.

Kot že velikokrat v letošnji sezoni je tudi tokrat ekipa nastopila v okrnjeni postavi. Vendar pa je bil cilj vseeno enak in sicer zmaga. Začetek tekme je bil zopet zelo zaspan predvsem na naši strani. Čeprav smo v 4. minuti povedli za 3 točke pa je nato sledilo nekaj zelo slabih minut in nezbranosti v katerih so si domači igralci priigrali kar 10 točk prednosti. Razlog pa zelo slaba igra v obrambi. Za nekaj več dobre volje pred nadaljevanjem tekme je z trojko v zadnjem napadu poskrbel Dominik Klezin.

Na začetku druge četrtine se slika ni kaj veliko spremenila. Domačini so držali svoje vodstvo skozi večino četrtine vendar so v zaključku polčasa naši fantje z dobro igro v obrambi in z delnim izidom 11:0 spet povedli. Tako je bila razlika po polčasu 2 točki v našo korist.

Med polčasom smo se dogovorili, da na začetku polčasa pritisnemo in skušamo tekmo dokončno obrniti v našo korist. Vendar se domačini niso dali. Ekipi sta se skozi celotno četrtino izmenjavali v vodstvu za minimalno vodstvo pa je z trojko v zadnji sekundi poskrbel Rok Pajk.

Vse je kazalo na zelo zanimiv in dramatičen zaključek. Vendar naši fantje niso bili takšnega mnenja. Z zelo agresivno obrambo in dobro igro v napadu so kmalu prišli do prednosti 9 točk, ki je do konca tekme niso spustili iz rok, Tako so zabeležili novo pomembno zmago v boju za 3. mesto.

 

KD SLOVAN. KK ZLATOROG 53:61 (21:14,12:21,14:13,6:13)

ZLATOROG: Lukacs 11, Gartner, Fon 6, Pajk 7, Pasarič, Arsenič, Klezin 19, Medved 15, Horvat, Šraj 3, Rudnik

 

Trener Žiga Jug:”V tekmo smo vstopili z zelo slabim pristopom. Fantje so kasneje pristop popravili in na koncu tekmo rutinirano pripeljali do konca, čeprav bi bilo bolje, da bi dvome o zmagovalcu razblinili že prej. Čestitke fantom za zmago.”

 

Fante v nedeljo čaka zadnja tekma v rednem delu sezone in sicer se bodo na domačem parketu pomerili z ekipo LTH iz Škofje Loke.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email