U15A ponovno na zmagovalnih tirnicah

Tretja tekma v drugem delu državnega prvenstva je prinesla domači dvoboj z ekipo AKK Branik. Po prvem porazu v sezoni proti Ljubljanski Union Olimpiji smo nestrpno čakali kakšen odgovor bodo pripravili fantje. Pred tekmo je v slačilnici vladalo odlično vzdušje fantje pa so bili motivirani kot že dolgo ne. Tudi sami so hoteli, da popravijo vtis iz zadnje tekme in se vrnejo v zmagovalni ritem. Dogovor pred tekmo je bil od začetka do konca tekme vršiti visok tempo v obrambi ter prisiliti nasprotnika v napake ter doseči čim več lahkih košev.

Začetek je bil takšen kot smo se dogovorili pred tekmo. Z zelo dobro obrambo smo hitro pobegnili na dvomestno razliko. Vendar se gostje niso dali in se do konca prve četrtine približali na samo 7 točk razlike. Tudi na začetku druge četrtine fantom ni uspelo streti žilavih gostov in si priigrati večje prednosti. To nam je onemogočala predvsem nespretnost pri 100% metih. Ob koncu prvega polčasa pa so fantje stopili na plin in z odlično obrambo naredili delni izid 8:0, ter tako na odmor odšli z prednostjo 16 točk.

Dogovor med polčasom je bil takoj na začetku 2 dela dokončati začeto delo. Fantje so se tega držali in z conskim presingom povsem onemogočili goste in z delnim izzidom 18:0 pobegnili na neulovljivo prednost 30 točk. Tretja četrtina je bila odlična in končno se je pokazalo česa so naši igralci sposobni. V zadnji četrtini so priložnost za igro in dokazovanje dobili tudi mlajši igralci. Svojo priložnost so odlično izkoristili in pokazali vse svoje znanje.

Tako je ekipa pokazala pravi odgovor na tekmo iz prejšnjega tedna. Končna razlika 40 točk pa je plod odličnega dela skozi celotno tekmo.

 

Trener Žiga Jug:”Čestitke igralcem za zmago, ki je posledica odličnega pristopa in odločnosti popraviti bled vtis iz prejšnje tekme. Veseli nas tudi energija, ki so jo tokrat s klopi dodali igralci, ki sicer igrajo manj. Vendar jutri je že nov dan in pred nami novo kolo lige konec tedna.”

 

KK ZLATOROG: AKK BRANIK 89:51 (25:18,20:11,26:8,18:14)

ZLATOROG: Lukacs 3, Fon 6, Koštomaj-Pozinek 6, Djuričič 2, Pajk 8 (8 skokov), Pasarič 4, Arsenič 11, Klezin 9 (10 skokov), Medved 26 (12 skokov), Bezgovšek 14, Šraj, Rudnik

 

Naslednji teden se zopet vidimo v Treh Lilijah kjer bomo gostili ekipo Miklavža. Vabljeni!!!

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email