U15A ostajajo nepremagani

Fantje iz ekipe U15A pa so se kot vodilna in neporažena ekipa v skupini podali na gostovanje v Zagorje. Že na prvi tekmi so Zagorjani pretili do konca in pokazali, da znajo biti trd oreh. Zaradi poškodb sta tokrat manjkala prva strela Anže Medved in Jon Bezgovšek, vendar se njuna odsotnost na parketu ni poznala saj so ostali fantje pokazali najboljšo igro v letošnji sezoni.

 

V garderobi je bil dogovor, da poizkušamo z dobro obrambo prisiliti domačine v napake in posledično zadevati iz protinapadov. In fantje so se odlično držali dogovora saj so tekmo začeli z delnim izidom 11:0, Nato smo do konca četrtine spremljali nekaj raztrgane igre na obeh straneh.

 

Začetek druge četrtine pa je spet bil odličen saj so fantje z garanjem v obrambi naredili delni izid 16:0 in povedli že več kot za 20 točk. Vsi, ki so stopili na parket so opravili svoj posel tako kot se je od njih pričakovalo. Na polčas smo tako odšli z rezultatom 45:19.

 

Tudi v drugem polčasu ni bilo popuščanja in prednost je rastla. Odlična obramba, zapiranje pod košem in nesebične podaje so botrovale k temu da smo si pred zadnjo četrtino zagotovili neulovljivo prednost.

 

Zadnjo četrtino so tako odigrali fantje, ki drugače dobijo malce manj priložnosti in pokazali všečno igro. Tudi oni so se borili za vsako žogo in tekmo mirno pripeljali do konca. Končni rezultat 47:90 je odraz odličnega pristopa k tekmi.

 

KK ZAGORJE: KK ZLATOROG 47:90 (10:17,9:28,14:25,14:20)

 

ZLATOROG: PAJK 18, FON 10, ŠRAJ 27,PASARIČ, ARSENIČ 10, LUKACS 12, KLEZIN 4, GARTNER, DJURIČIČ LUKA 9, HORVAT, DJURIČIČ DAVID

 

Pomočnik trenerja Jernej Kolšek:”Odlična tekma fantov, ki so res od prve minute garali in nadzirali tekmo ter jo tako mirno pripeljali do konca. Vse naloge, ki so jim bile zadane so jih izpolnili kar je odličen obet za nadaljevanje sezone. Tudi mlajši,ki so dobili priložnost so jo dobro izkoristili in pokazali, da gre na njih resno računati. Edini podatek, ki govori o tekmi in bode v oči je zelo slab procent zdetih prostih metov in metov za 3 točke. Vse to govori o tem, da nas čaka še veliko dela na treningih. Čestitke fantom za odlično tekmo.”

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email