U15A med 8 najboljših v državi

Prav tako zadnjo tekmo v 2. delu državnega prvenstva je odigrala tudi ekipa U15A. Tokrat so po 3 zaporednih gostovanjih spet igrali na domačem parketu. Po sredinem zelo grenkem porazu na gostovanju pri Jančah smo bili v pričakovanju kakšen odgovor so fantje pripravili. Ekipa Ljubljane nas je na prvi tekmi zelo namučila in pričakovati je bilo zelo težko tekmo.

Navodila pred tekmo so bila kratka in jasna in sicer pokazati pravi obraz na terenu in borba od prve sekunde. Fantje so v tekmo odšli z zelo veliko energije in to se je hitro poznalo tudi na rezultatu saj so hitro prevzeli pobudo in povedli za 7 točk. Gostje so hoteli priključiti stik vendar se je prednost še povečala in je proti koncu prve četrtine znašala že 12 točk vendar so gostje stopili prednost na samo 7 točk.

V drugi četrtini naši fantje nikakor niso mogli pobegniti na več kot 7 točk prednost. Še več na sredini četrtine so jih gostje ujeli in prišli na samo točko zaostanka, Fante to ni zmedlo zaigrali so tako kot je potrebno in do polčasa spet prišli na višjo prednost ki je znašala 12 točk.

V tretji četrtini smo videli nekaj raztrgane igre na obeh straneh. Zlatorogeci so skušali še povečati najvišjo prednost vendar jim to ni uspelo so pa zato gostje še vedno bili blizu in se niso predajali. Tako so pred zadnjo četrtino zaostajali samo 10 točk. Naši fantje se tako še niso mogli sprostiti in so še vedno morali garati za novo zmago.

Gostje so na začetku zadnje četrtine prišli na samo 6 točk zaostanka nato pa so se naši fantje le zbudili in pokazali pravi obraz. Z delnim izidom 19:0 so si priigrali neulovljivo prednost in nekaj priložnosti za igro so dobili tudi mlajši igralci. Razlika ob zadnjem zvoku sirene je bila 26 točk. Vsekakor fantje niso prišli do lahke zmage tako kot je kazal na koncu semafor.

 

Trener Žiga Jug:”Po sredini zelo slabi tekmi sem z nestrpnostjo pričakoval odgovor fantov. Pristop in vstop v tekmo je bil povsem drugačen kot na zadnji tekmi. Sicer so vmes spet sledile slabe minute v katerih smo dopustili gostom misel na to, da lahko igrajo z nami. Zadnjih 9 minut so fantje odigrali odlično in jim je potrebno čestitati. Na teh 9 minutah je potrebno graditi igro za naprej.”

 

KK ZLATOROG: KK LJUBLJANA A 77:51 (18:11,25:20,10:12,24:8)

ZLATOROG: Lukacs 3, Gartner 3, Fon 2, Koštomaj-Pozinek, Djuričič 2, Pajk 10, Pasarič, Arsenič 2, Klezin 26, Medved 9, Bezgovšek 14, Šraj 6

 

Igralci so tako z 11 zmagami in 3 porazi v drugem delu osvojili 2. mesto v skupini in se uvrstili med 8 najboljših ekip v državi. Sedaj jih čaka tretji del prvenstva kjer se bodo potegovali za nastop na finalnem turnirju najboljših 4 ekip.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email