U15A končala na 3. mestu, v polfinalu z Olimpijo

Tudi ekipa U15A je pred domačimi igralci igrala svojo zadnjo tekmo v rednem delu državnega prvenstva. Že nekaj dni prej so si zagotovili uvrstitev med najboljše štiri ekipe v Sloveniji vendar je še vedno ostalo odprto vprašanje ali bodo fantje končali na tretjem ali četrtem mestu. Z zmago nad ekipo LTH CASTINGS bi si zagotovili tretje mesto in Union Olimpijo kot polfinalnega tekmeca. Tako kot že nekajkrat letos smo tudi tokrat igrali v okrnjeni zasedbi vendar je bil cilj nič drugega kot zmaga.

Brez kakršnih koli kalkulacij so fantje od prve minute stisnili v obrambi in gostom niso dopustili, da bi lahko vrgli na koš. Z odlično obrambo in lahkimi zaključki je prednost hitro rastla in v 5 minuti znašala že 13 točk. Z dobro rotacijo igralcev je bil tempo skozi celotno četrtino na visoki ravni in temu primeren je bil tudi rezultat. Semafor je po prvi četrtini kazal 28:2.

Tudi v drugi četrtini ni bilo bič drugače. prednost je hitro naraščala in sredi druge četrtine znašala že več kot 30 točk. Že v prvem polčasu so svojo priložnost dobili vsi igralci in prav vsi so odigrali odlično. Že ob polčasu je bila prednost neulovljiva vendar z lahkomiselno igro bi se kmalu lahko znašli v krizi zato nismo popuščali.

Čeprav so nosilci počivali so vsi ostali še vedno igrali zelo dobro. Vse kar so si fantje zamislili so tudi zelo dobro realizirali na samem igrišču. Po treh četrtinah je bila prednost nekaj manj kot 40 točk.

V zadnji četrtini so igrali fantje, ki drugače dobijo manj priložnosti. Met iz razdalje se je malo ustavil v obrambi je koncentracija malo padla in gostje so se približali vendar so fantje z pametno igro tekmo brez problemov pripeljali do konca in se veselili nove zmage.

 

Trener Žiga Jug: “Tekmo smo začeli tako kot smo se dogovorili in hitro rešili vprašanje zmagovalca. Tako so priložnost dobili vsi igralci. Z uvrstitvijo na Final4 smo zagotovo zelo zadovoljni. Sedaj imamo 14 dni, da se dobro pripravimo, izpilimo vse malenkosti in potem dostojno in korektno zastopamo barve svojega kluba na zaključnem turnirju. Čestitke fantom za odlično partijo.”

 

KK ZLATOROG: LTH CASTINGS 69:47 (28:2,17.10,15:11,9:24)

ZLATOROG:  Lukacs 8, Rudnik, Fon 12, Koštomaj-Pozinek, Djuričič Luka, Pajk 6, Pasarič 2, Arsenič 9, Klezin 19, Medved 7, Horvat, Šraj 6, Djuričič David

 

Fantje sedaj čakajo na finalni turnir četverice kjer se bodo v polfinalu pomerili z Union Olimpijo, ki so jo letos enkrat že premagali. Kje se bo odvijal turnir pa še ni znano.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email