U15A: Iz porodnišnice direktno na tekmo

Po ponedeljkovi tekmi v Škofji Loki kjer smo nadaljevali zmagovalno niz nas je tokrat na domačem parketu čakala veliko težja ovira oziroma nasprotnik. Nasprotnik je bila ekipa iz Grosupljega, ki v letošnji sezoni še ne pozna poraza. Bili smo odločeni, da bomo prva ekipa, ki jih bomo premagali saj v letošnji sezoni še nihče ni zmagal v dvorani Tri lilije. Čeprav zopet nismo bili popolni se na to nismo ozirali in smo se v tekmo podali polni samozavesti in želje po zmagi.

Trener Žiga Jug je na tekmo prišel direktno iz porodnišnice, da bi lahko vodil svojo ekipo. Pred začetkom so bila navodila jasna. Igrati trdo obrambo na njihovih najboljših igralcih in jim preprečiti lahke koše.

Tekma se je začela malo nervozno ekipi pa sta se izmenjavali v vodstvu vse do polovice četrtine ko smo prvič povedli za 3 točke. Predvsem nezbranost v napadu nas je stala še višjega vodstva saj so fantje zgrešili preveč “zicerjev”. Konec prve četrtine je pripadel gostom,ki so z nekaj zadetimi prostimi meti in delnim izidom 8:0 povedli za 5 točk.

Naši fantje so se še naprej trudili povsem priključiti vendar so imeli gostje vedno odgovor na naše napade. Bližje kot na 3 točke zaostanka se nismo mogli približati. Nato pa so sredi četrtine gostje naredili delni izid 9:0 in prednost je bila prvič dvomestna. Fantje so do polčasa zaostanek znižali na 8 točk kar je bila glede na videno zelo dobro izhodišče za drugi polčas.

Med polčasom smo se dogovorili, da gremo na vse ali nič in da na igrišču pustimo srce. Fantje niso vrgli puške v koruzo in so verjeli v preobrat in končno zmago.

Vendar pa se je drugi polčas začel ravno obratno kot smo pričakovali. Gostje so z delnim izidom 9:0 ušli na 17 točk prednosti in naši fantje so bili v šoku. Nato se je prednost gostov še povišala na 19 točk in zdelo se je kot, da je tekma določena. Do konca tretje četrtine so naši fantje nanizali nekaj košev in prednost gostov stopili na 13 točk. Gostje tako še niso mogli proslavljati.

V zadnji četrtini se v prvih 5 minutah ni zgodilo nič pretresljivega prednost gostov je bila še vedno 13 točk. Nato pa je sledil zadnji napad naših fantov na goste. Z 2 zadetima trojkama in 2 košema je prednost gostov znašala le še 3 točke in začelo je postajati zanimivo. Z dobro obrambo smo prišli na samo točko zaostanka. Nato pa je sledilo nekaj nezbranih trenutkov kjer nismo izkoristili napake Grosupljega, da bi prišli v vodstvo. V pravi drami smo v zadnji sekundi zgrešili met za izenačenje in Tri lilije so padle prvič v letošnji sezoni.

 

Trener Žiga Jug: “Pred tekmo nismo vedeli kaj pričakovati saj ima Grosuplje zelo močno ekipo in so z razlogom brez poraza. Škoda za zgrešene zicerje in nekaj nezbranosti ob koncu tekme. Vendar ne morem igralcem očitati prav nič saj so se po zaostanku 19 točk vrnili v tekmo in bili zelo blizu podaljška. Na zadnji 10 minutah tekme bomo gradili igro za naprej. Veseli me, da so fantje videli, da lahko brez problemov igramo z tako močnimi ekipami. Čestitke fantom za prikazano igro.”

 

KK ZLATOROG : KK GROSUPLJE 67:70 (15:20,21:24,12:17,19:9)

ZLATOROG: Lukacs 5, Gartner, Fon 6, Koštomaj-Pozinek, Djuričič, Pajk 15, Pasarič, Arsenič 2, Klezin 17, Medved 14, Horvat, Šraj 8

 

Fantje imajo sedaj nekaj premora pred naslednjo tekmo, ki bo na sporedu 26.3.2017 v dvorani Tri lilije

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email