U15A do zmage v pivovarskem derbiju

Po zadnji tekmi v letu 2016, ko smo na gostovanju v Vojniku izgubili smo si želeli popraviti vtis na prvi tekmi v novem letu. Nasprotnik pa Vodilna ekipa v skupini in še neporažena Union Olimpija. Na prvi tekmi v Stožicah so naši fantje doživeli prvi poraz v sezoni in trdno so bili odločeni, da gostom iz Ljubljane vrnejo.

Tekma je bila od samega začetka zelo živčna. Na obeh straneh se je poznalo, da je to šele prva tekma po praznikih. Obe ekipi ta odlično igrali v obrambi zato sta posledično oba napada malce šepala. Moštvi sta se skozi celotno prvo četrtino izmenjavali v vodstvu na prvi odmor pa odšli z neodločenim rezultatom.

V drugi četrtini nobena od ekip v prvih 4 minutah ni dosegla niti točke. Nato so se strelci le malce zbudili in začeli zadevati. Gostje so pobegnili na 5 točk prednosti vendar so naši fantje hitro našli odgovor in na polčas odšli samo z 2 točkama zaostanka.

Med polčasom so se fantje nadihali se spočili in odšli nazaj na igrišče pokazati pravi obraz. Z odlično ekipno igro predvsem v obrambi in nekaj lahkimi koši v napadu so naredili delni izid 10:2 in prvič malce bolj pobegnili. Fantje niso popuščali in še z enim delnim izidom 10:0 pobegnili na kar 16 točk prednosti. Gostje so se zbrali in do konca tretjega dela zmanjšali prednost na 10 točk.

V zadnji četrtini so morali naši fantje prednost samo zadržati. Olimpija je napadla z vsemi močmi vendar so fantje vedno našli dober odgovor. Gostje so se približali na 5 točk zaostanka za kaj več pa jim je zmanjkalo časa in moči.

Tako so igralci prišli do zaslužene zmage nad gosti iz Ljubljane in se z novo zmago utrdili na 2. mestu na lestvici. Odličen začetek novega leta in lepa zmaga predvsem pa odlična ekipna igra, ki je privedla do pomembne zmage.

 

Trener Žiga Jug: “Ob vsaki zmagi na pivovarskem derbiju je prisotno zadovoljstvo, še večje pa ko se skupina mladih poveže za dosego istega cilja.”

 

KK ZLATOROG: KK UNION OLIMPIJA 69:64 (16:16,7:9,31:19,15:20)

ZLATOROG: Lukacs, Gartner, Fon 3, Koštomaj-Pozinek, Pajk 14, Pasarič, Arsenič 3, Klezin 8, Medved 19, Bezgovšek 18, Šraj 4, Rudnik, Djuričič Luka, Djuričič David

 

Fantje naslednji teden gostujejo v Mariboru pri Braniku.

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email