U15A do prvega poraza v sezoni

V drugem krogu drugega dela državnega prvenstva je v Stožicah potekal prvi pivovarski derbi v letošnji sezoni. Edini dve neporaženi ekipi v skupini sta se potegovali za novo zmago ter poleg tega prvo mesto na lestvici.

Vendar pa se tekma ni začela po naših željah saj so domačini že na začetku tekme začeli odlično naši fantje pa niso našli recepta kako jih zaustaviti in tako je bila prednost po prvi četrtini v prid Union Olimpije kar 17 točk. V oči bode predvsem 31 točk, ki smo jih prejeli v prvih 10 minutah.

Fantje so se nato zbrali in začeli igrati veliko bolje v obrambi medtem ko so bili v napadu še vedno nervozni in veliko je bilo neizdelanih metov na koš. Prednost domačinov se je tudi v drugi četrtini vseskozi gibala okoli 15 točk na koncu prvega polčasa pa je znašala 18 točk.

V tretji četrtini so fantje zaigrali še nekaj bolje in z nekaj dobrimi obrambami prisilili nasprotnika v napake. Vendar je bila nezbranost v napadu tisti faktor zaradi katerega nismo morali priključiti.

V zadnjo četrtino smo krenili z nekaj zaporednimi točkami in stopili prednost Olimpije na samo 11 točk. Nato je zmanjkalo energije in domačini so z nekaj lahkimi koši tekmo brez večjih problemov pripeljali do konca. Končni razultat je tako bil 74:55 za Union Olimpijo.

Union Olimpija tako ostaja neporažena Zlatorog pa z prvim porazom zaseda 2 mesto v skupini.

 

KK UNION OLIMPIJA: KK ZLATOROG 74:55 (31:14,18:17,9:11,16:13)

ZLATOROG: LUKACS 4, GARTNER, FON 3, KOŠTOMAJ-POZINEK, RUDNIK, PAJK 8, PASARIČ, ARSENIČ, KLEZIN 2, MEDVED 14, BEZGOVŠEK 24, DJURIČIČ L, DJURIČIČ D.

 

V naslednjem krogu Zlatorogeci doma pričakujejo ekipo AKK Branika. Pridite podpreti in navijati za fante, da jim pomagate priti do naslednje zmage.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email