U15A do nove zmage

Ekipa U15A se je po dobrem tednu spet vrnila na parket in nadaljevala lov na final4. Tokratni nasprotnik je bila ekipa Slovana, ki je bila pred tekmo popolna neznanka saj z njimi še nismo igrali. Poleg tega nam ne prizanašajo niti poškodbe zato postava zopet ni bila popolna.

Čeprav je bila ekipa okrnjena je bil cilj seveda zmaga in se tako še bolj približati uvrstitvi med 4 najboljše ekipe v Sloveniji. Taktika pa podobna kot na prejšnjih tekmah in sicer agresivna obramba od prve sekunde in hitri protinapadi ter lahki koši. Začetek tekme je bil zopet živčen in obe ekipi sta delali kar veliko napak. Nekoliko bolje so v tekmo startali naši fantje, ki so takoj povedli za 5 točk. Sredi prve četrtine je bila prednost že 8 točk vendar so se ob koncu četrtine gostje približali na samo 4 točke. Na začetku druge četrtine smo ostali še brez enega izmed ključnih igralcev kar so gostje znali izkoristiti ter zaostanek spremeniti v prednost 6 točk. Fantje so se le zbrali in odlično odgovorili in z delnim izidom 15:0 spet povedli in na polčas odšli z prednostjo 10 točk.

V drugem polčasu so fantje že od začetka pritisnili v obrambi in si hoteli priigrati še večjo prednost. Povedli so že za 15 točk, nato tudi za 19 vendar se gostje niso predali in pred zadnjo četrtino zaostajali za 16 točk. Naši fantje še vedno niso mogli igrati brez pritiska. Na začetku zadnje četrtine so gostje še enkrat močno napadli prišli na zaostanek 11 točk vendar jim je potem zmanjkalo moči naši fantje pa so tekmo rutinirano pripeljali do konca in zabeležili novo pomembno zmago. Spet so veliko priložnosti dobili mlajši fantje, ki so igrali odlično in se borili za vsako žogo.

 

KK ZLATOROG: KD SLOVAN 77:58 (17:13,21:15,22:16,17:14)

ZLATOROG: Lukacs 11,Gartner 2, Fon 2, Djuričič Luka 2, Pajk 11, Pasarič, Arsenič 3, Klezin 4, Medved 27, Bezgovšek 15, Horvat, Djuričič David

 

Trener Žiga Jug: “V prvem polčasu zopet nismo bili popolnoma pri stvari in zaradi zgrešenih polaganj in ostalih napak dopustili nasprotniku, da igra z nami. V drugem polčasu je bil pristop k tekmi boljši in fantje so hitro stvari postavili na svoje mesto. Še vedno imamo ogromno rezerv. Čestitke fantom za zmago.”

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email