U15A boljši tudi od Miklavža

Po visoki zmagi v prejšnjem krogu je ekipa U15A tokrat v Treh lilijah gostila ekipo Miklavž. Dogovor pred tekmo je bil, da z trdo obrambo že na začetku tekme naredimo razliko s katero bi tekmo brez večjih težav pripeljali do konca.

Začetek je bil zelo dober saj smo hitro povedli za 8 točk. Miklavž je z nekaj hitrimi koši izničil prednost in izenačil na 13. Nato so naši fantje spet stopili na plin in pobegnili. Igra v napadu je bila zelo učinkovita vendar je bilo v obrambi veliko lukenj, ki so jih gostje izkoriščali. Rezultat po koncu prve četrtine pa 30:21. Tudi drugo četrtino smo začeli slabo in gostje so prišli samo na 2 točki zaostanka. Nato je trener jug vzel minuto odmora po kateri je na igrišče stopila neka druga povsem nova ekipa. V dobrih 5 minutah so fantje naredili delni izid 27:0, in odšli na odmor z prednostjo 30 točk. Igra v drugi četrtini je bila odlična in pokazatelj kako bi morali igrati skozi celotno tekmo. Čeprav je bila razlika ogromna je bilo vseeno zelo veliko zgrešenih 100% metov.

V drugi polčas smo krenili z mislijo da prednost še povišamo vendar se je obrnilo drugače. Fantje so se uspavali in niso bili tako agresivni kot v prvem polčasu. V napadu nismo bili tako suvereni in Miklavž je tretjo četrtino dobil za 2 točki. V zadnji četrtini so nekaj priložnosti dobili prav vsi igralci. Prednost se je vseskozi gibala okoli 30 točk prednosti. končni rezultat je z trojko v zadnji sekundi iz polovice igrišča postavil Fon. Fantje so tekmo rutinirano pripeljali do konca in slavili z 95:63.

 

Pomočnik trenerja Jernej Kolšek: “Na začetku se fantje niso ravno držali dogovora in so pustili ekipi Miklavža da igra z nami in se nam približa na samo 2 točki. Odgovor je bil odličen in do polčasa so stvari postavili na svoje mesto. V drugem polčasu so tekmo nadzorovali vendar ni bilo prave energije s katero bi prednost še nadgradili. tudi na tej tekmi so se pokazale nekatere naše slabosti, ki jih bo potrebno na treningih z trdim delom odpraviti. Čestitke fantom za zmago.”

 

KK ZLATOROG: KK MIKLAVŽ 95:63 (30:21,30:10,13:15,22:17)

ZLATOROG: Lukacs 9, Gartner, Fon 7, Koštomaj-Pozinek, Djuričič 2, Pajk 8 (9 Skokov), Pasarič, Horvat, Klezin 4, Medved 27 (12 Skokov, 7 Ukradenih Žog), Bezgovšek 23, Šraj 15

 

Ekipa U15A z 3 zmagami in 1 porazom v svoji skupini zaseda 2 mesto. Naslednji teden pa v Tri lilije prihaja ekipa Janč. Vabljeni na tekmo spodbujati naše zlatorogece do nove zmage.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email