U15A boljši od Maribora

Po zmagi nad Union Olimpijo v prejšnjem krogu smo danes gostovali v Mariboru kjer smo morali potrditi dobre igre. Vedeli smo, da gostovanje ne bo lahko zato smo se na tekmo pripravili še bolj podrobno.

Dogovor v garderobi je bil napad in pritisk od samega začetka uiti nasprotniku na večjo razliko in mirno pripeljati tekmo do konca.

Začetek je bil odličen. Z odlično obrambo smo dosegli dva lahka koša in trenerja nasprotne ekipe prisilili v minuto odmora. Naslednji napad je znova sledila napaka domačinov in po minuti so domačini že izkoristili obe minuti odmora. Naši fantje so igrali agresivno in po 5 minutah povedli za 14 točk. Nato je sledil majhen padec kjer žoga ni in ni našla pot skozi obroč. Do konca prve četrtine je tako prednost skopnela na 7 točk.

Tudi v drugi četrtini so bili domači vseskozi blizu in nam niso dopustili, da se odlepimo. Prednost se je vseskozi gibala okoli 10 točk. Ob koncu polčasa pa so fantje z nekaj lepimi akcijami prišli do prve večje prednosti. Semafor je kazal 25:43.

V drugi polčas smo odšli z mislijo, da dokončamo svoj posel. Obramba je delovala odlično. V napadu se nam je tu in tam prikradla kakšna napaka vendar prednost je ostajala enaka, Z odlično ekipno igro smo nadzorovali tekmo in po treh četrtinah vodili 21 točk.

V zadnji četrtini so tako nosilci dobili nekaj več pavze medtem ko so svoje znanje pokazali fantje, ki drugače igrajo nekaj manj. Pokazali so odlično igro in držali prednost varno v rokah.

Na koncu je bila prednost okroglih 20 točk razlike. Fantje so pokazali eno izmed najboljših tekem do sedaj. Moštvena igra je bila ključ do današnjega uspeha.

 

Trener Žiga Jug: “Fantje so se od začetka držali vseh dogovorov iz slačilnice. Odigrali so zelo ekipno in hitro smo si nabrali prednost, ki smo jo varno pripeljali do konca. Sedaj moramo takšno igro samo še nadgrajevati. Čestitke fantom za zmago.”

 

AKK BRANIK: KK ZLATOROG 48:68 (15:22,10:21,13:16,10:9)

ZLATOROG: Lukacs 3, Gartner 1, Fon 4, Koštomaj-Pozinek, Djuričič, Pajk 5, Pasarič 1, Arsenič 1, Klezin 10, Medved 17. Bezgovšek 18, Šraj 8

 

V naslednjem krogu naši fantje gostujejo pri ekipi Miklavža

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email